Наставникът на Арда Николай Киров не бе особено доволен от поражението с 1:4, допуснато от шампиона Лудогорец дни преди финала за Купата на България срещу ЦСКА.

„Много неща се объркаха след повеждането ни. Не може за пет-шест минути да допуснеш пълен обрат с такива голове. Лудогорец е отбор, който малко му даваш пространство, и се възползват от него. Отборът не беше компактен, особено през втората част. Опитах да направя ротации и да починат играчи за мача в сряда, което наруши нещата в средата на терена. Закономерно загубихме”, констатира Киров.

„Всеки един, който взе участие днес, е част от този отбор. Имахме две млади момчета – Ради Узунов и Георги Атанасов. Само към тях нямаме право още на забележки, но останалите всеки трябва да е концентриран и да си чака шанса. Мислите явно не са на 100% в днешната среща и тези играчи трябваше да поемат нещата в „свои ръце”. От това съм най-вече недоволен”.

„В предния двубой се видя умора в някои, които днес играха или играха по-малко. Какво ще е състоянието на отбора? Ще се види в сряда. Настроението трябва да е добро след мача. Върху това ще работим за финала. Това е неприятна загуба за нас и трябва да се отърсим. Тя е показателна, че когато допускаш грешки, то класни отбори като Лудогорец и ЦСКА те наказват. Ключово ще е психологическата подготовка. Двубоят с ЦСКА ще покаже дали ще се изненадаме”, заключи Киров.