Арда и Черно море завършиха 0:0 в среща от 7-ия кръг на efbet Лига, като новаците в елита играха с 10 души от 38-ата минута. Червеният картон на Румян Ховсепян беше последван от дузпа, която вратарят Караджов спаси. Така Черно море отново не спечели и има едва две победи, постигнати в първите два кръга, а в следващите пет мача няма такава.

Срещата започна с отбелязване на мач номер 255 на съдията Николай Йорданов, който с днешния си мач става реферът-рекордьор у нас. Той получи подаръци от министъра на спорта Красен Кралев, както и от двата отбора. Двата отбора се захапаха здраво от самото начало и здравите единоборства следваха едно след друго. Така в първите 15 минути съдията Йорданов показа четири жълти картона. В 17-ата минута гостите можеха да открият резултата, но Мартин Минчев не нанесе точен удар след подаването на Васил Панайотов. След това кърджалийци пренесоха събитията на терена пред вратата на Дюлгеров и създадоха две мелета.

В 29-ата минута Жоржиньо пропусна да се разпише, след като Мартин Минчев му сервира прекрасно топката. Минчев беше главният герой в още една ситуация, която можеше да се превърне в гол. Той нахлу в наказателното поле в 37-ата минута и беше съборен от Румян Ховсепян. Съдията отсъди дузпа, а арменският футболист започна да оспорва решението му. Йорданов му вдигна втори жълт картон, но вратарят Иван Милчов Караджов спаси удара по земя на Жоржиньо и остави нулевото равенство. Отборът на Черно море опита да наложи превъзходство над останалия с 10 души отбор на Арда, но първата опасна ситуация дойде в 60-ата минута.

Удар и пробив на Минчев от дясно бяха опасност за Караджов, а в 64-ата малко случайно Цветомир Панов отново затрудни вратаря на домакините. След него дойде ред и на грешникът Жоржиньо да стреля, но без сериозна опасност за вратаря, който сигурно улови. В последните 15 минути Мартин Минчев беше преместен на върха на атаката, но младокът нямаше подкрепата от влезлия Ндонгала, а Андраде и Жоржиньо бяха разочарования. Дани Кики пък се ограничаваше единствено с изпълненията на статични положения. В 90-ата минута Илиша Сам можеше да донесе победата на Арда, след като му беше подадена от аутлинията от Деян Лозев. Ударът от 7-8 метра на Сам обаче не намери целта.