Съставът на Арда успя да излъже Септември с 3:2 в поредното футболно зрелище за тези два тима от началото на сезона. Лъчезар Котев вкара хубав гол от 20 метра разстояние. Реди Каса успя да изравни в 28-а минута. Христо Иванов отново успя да даде аванс на домакините в 37-а минута. Милен Стоев си отбеляза автогол в 73-а минута, а 60 секунди по-късно Ел Мами Тетах реализира за 3:2. Това се оказа и победния гол, след като и двата тима дадоха всичко от себе си. 
Арда започна много добре мача и стигна до шанс още в петата минута. Светослав Ковачев се отчете с първи удар в мача, но Шейтанов успя да спаси.
 
След ударен старт се стигна до ранен гол. След хубава атака по десния фланг се стигна до подаване към Иван Тилев. Той върна на границата на наказателното поле, където Лъчо Котев разстреля Димитър Шейтанов за 1:0. 

В 21-а минута зрителите по трибуните бяха попарени. След контраатака на домакините Христо Иванов изведе Светослав Ковачев, който отбеляза, но в последствие ВАР отмени попадението заради засада. 
 
 

 
Три минути след това дойде и шанс за домакините. Ковачев пак излезе сам срещу Симеонов, но стражът излезе и изчисти. 
 
В 28-а минута пропуските на домакините бяха наказани. След разбъркване от ъглов удар, Реди Каса успя да протегне крак в точния момент, за да разстреля Васил Симеонов за 1:1.

В 32-а минута дойде удар на Милен Стоев с глава, но неточен. 
 
Пет минути по-късно кърджалийци успяха отново да поведат. След поредната многоходова атака на кърджалийци дойде и ударът на Христо Иванов, който разстреля Шейтанов за 2:1. 
 
 

Темпото на мача не спадна в началните минути на втората част, след като двата тима размениха удари в началните минути. С няколко неточни изстрели се отчетоха Атанас Кабов, като гостите бяха малко по-активни в действията си, но не успяваха да намерят точния завършващ удар. 
 
Само в рамките на 90 секунди обаче двата тима изригнаха. В 73-а минута, след ново статично положение, топката беше отклонена от играч на Септември, а Милен Стоев си отбеляза автогол. 
 

 
В ответната атака играчите на Александър Тунчев нанесоха ответен удар. След рестарта топката стигна до крилото Ел Мами Тетах, който с кинжален удар прониза Шейтанов за 3:2. До края на мача кърджалийци задържаха аванса си. 
 
 

 
Арда - Септември 3:2
 
1:0 - Лъчезар Котев (6)
 
1:1 - Реди Каса (28)
 
2:1 - Христо Иванов (37)
 
2:2 - Милен Стоев (73, автогол)
 
3:2 - Ел Мами Тетах (74)
 
Ето и съставите на двата тима:
 
АрдаСимеонов; Лозев, М. Стоев, Крачунов, А. Георгиев; Котев, Юруков; Ковачев, Х. Иванов, Тилев; Н'Диайе;

Септември: Шейтанов; М. Стойчев, Пешов, Арсов, Николов; Каса, К. Колев; Кабов, Тодоров, С. Александров; Костадинов;