Арда успя да вземе първи успех за сезона, след като надигра Берое с минималното 1:0 в последен сблъсък от 2-ия кръг в efbet Лига. Ласана Ндиайе откри резултата в 52-а минута след прецизен завършващ удар, което се оказа и единственото попадение в мача. Това беше и дебютно попадение за стрелеца.  

95 снимки

Двубоят започна с лек натиск на гостите, които имаха и първия шанс. В третата минута Абубакар Тунгара с мощен шут от воле, но малко не му стигне, за да уцели целта. 
 
В 12-а минута Симеон Мечев пробва далечен удар, но малко над вратата на Васил Симеонов. Натискът обаче продължи в 14-а минута дойде нов шанс. Серкан Юсеин се възползва от открадната топка пред вратата на Симеонов, след което пробва мерника си, но стражът се намеси добре. 
 
В 25-а минута дойде и първият шанс за Арда. След извеждащ пас на Александър Георгиев към Христо Иванов, полузащитникът излезе сам срещу Караджов, но топката подскочи неудобно и ударът му премина в аут. 
 
Само минута по-късно Берое отговори с възможност на свой ред. След извеждащ пас Луизиньо не успя да преодолее Васил Симеонов, стреляйки встрани от добра позиция. 
 
В 37-а минута Берое получи нов шанс. Спас Георгиев беше изведен на стрелкова позиция, но изстрелът му попадна в тялото на Симеонов. Към края на частта Арда опита лек натист, но безуспешно. 
 
В началото на второто полувреме Арда нанесе своя удар. Христо Иванов отново беше главно действащо лице, след като изведе Иван Коконов. Стрелецът успя да намери Ласана Ндиайе, който разстреля Иван Караджов за 1:0. 
 

В 60-а минута Берое беше близо до изравнителен гол. Динков се извиси най-високо след ъглов удар, но ударът му мина доста над вратата на Симеонов. В 74-а минута дойде и възможност за домакините. Резервата Ел Мами Тетах успя да преодолее двама и да намери място за удар, но шутът беше право в тялото на Иван Караджов.
 
До края на мача Арда успя да запази аванса си, за да се поздрави с първа победа за сезона. В последната минута Луизиньо беше изгонен заради удар с лакът срешу съперник.  
 
 

 
Арда - Берое 1:0
 
1:0 - Ласана Ндиайе (52)
 
Ето и съставите на двата тима:
 
Арда: Симеонов, Стоев, Крачунов, Ковачев, Георгиев, Коконов, Ндиайе, Лозев, Иванов, Юруков, Котев; 
 
Берое: Караджов, Стоянов, Пиргов, Юсеин, Луизиньо, Тунгара, Траоре, Динков, Мечев, Георгиев, Николаев;