Спортният директор на Арда - Ивайло Петков, говори по време на брифинга на клуба преди старта на лятната подготовка за новия сезон. Петков анонсира представянето на Александър Тунчев отново в тима от Кърджали и приветства новия футболист в клуба - Емил Виячки.

"Новият треньор е познат на всички, както и на него му е позната обстановката в клуба. Именно поради това се доверихме, той да бъде новият наставник на Арда. Единственият нов футболист към този момент е Емил Виячки. Имаме разговори с други футболисти, но няма нищо конретно. Знам, че има много споменавани имена, но когато има официално подписан договор, ще бъдете информирани през клубния сайт. Няма да се разделяме с повече футболисти, все пак се разделихме с достатъчно след края на първенството. Искаме в Арда да играят колкото се може повече български футболисти. Проблемът обаче е, че с тези, с които преговаряме всеки чака за чужбина. Учаастие в Европа, това ни е приоритетна цел. Дали ще бъде през новия формат на първенството заемайки 5-то място, или през купта, за нас няма значение", сподели Ивайло Петков.

БТА
6 снимки

Новото попълнение Емил Виячки играе на поста централен защитник. Бранителят е роден на 18 май 1990г. Своята кариера Виячки започва в Марек Дупница, след което играе още за отборите на Пирин, Локомотив София, Работнички, Славия и ЦСКА 1948. "Радостен съм, че вече съм играч на Арда. Надявам се бързо да се сработим с момчетата, да направим една добра подготовка и да влезем максимално подготвени в мачовете", сподели Емил Виячки.

подкрепя българския спорт