Арда ще стартира и пролетния дял на сезона на стадион "Локомотив" в Пловдив. Осветлението в Кърджали със сигурност няма да е завършено до старта на втората част от шампионата, пише вестник "Тема Спорт" в днешния си брой.

Вероятно новаците в елита ще домакинстват Под тепетата поне до април. От клуба дори са се договорили за определена сума за наема на "Лаута" до края на сезона, в случай че не успеят да се върнат по-рано в Кърджали.

Работата по поставянето на осветлението още не е стартирала, като дори не е завършена и процедурата по избор на изпълнител на проекта. Отделно лошите климатични условия през зимата ще затруднят дейността. Иначе клубът ще стартира подмяна на тревното покритие на стадиона. Това ще стане след двубоя с ЦСКА за Купата. Осминафиналът ще е в Кърджали на 5 декември, четвъртък, от 13:30 часа.

Само три дни по-късно - на 8-и, неделя, Арда посреща "червените" и за първенство. Този мач обаче ще се играе на стадион "Локомотив". Кърджалийци получиха разрешение да домакинстват на своето съоръжение само за Купата.

В същото време стана ясно, че в плановете на Арда за зимна селекция влиза привличането на двама централни защитници. Това означава, че по всяка вероятност с клуба ще се раздели поне един от настоящите бранители. Като титуляр се наложи Хасани, а като негови партньори се въртят Гаич и Крумов, които обаче не показват постоянство.

Кърджалийци се надяват да привлекат Николай Бодуров, но ако ударят на камък, са готови да извадят оферти и към няколко чужденци. Иностранците са набелязани отдавна. 26-годишният Атанас Кръстев пък ще продължи да бъде налаган като десен бек за сметка на бившия играч на Ливърпул Конър Рандъл.

В последно време Кръстев захапа като титуляр въпреки привидно респектиращата визитка на англичанина. В Арда се надяват Рандъл да проведе добра подготовка и напролет да е по-полезен.