Полузащитникът на Арда Кърджали Лъчезар Котев ще продължи кариерата си в първенството на Русия, съобщава БТА. Котев вече е напуснал лагера на Арда и е заминал за Турция, където ще премине медицински тестове в тима на Химки.

Едва след това ще бъде обявен официално и трансферът му от Кърджали в предпоследния в руската Висша лига. Най-вероятно договорът ще бъде за две години и половина, но не е ясно дали ще се включи клауза за прекратяването му при изпадане на отбора на Химки във второто ниво и при какви условия.

Лъчезар Котев е на 25 години, роден е на 5-и януари 1998-а година в София. Започва да играе футбол в школата на Левски и до един момент е съотборник с Илиян Стефанов, Ивайло Найденов (сега в Локомотив София), както и с националите Георги Русев (ЦСКА 1948) и близнаците Петко и Андреа Христови. Заедно с Русев и други момчета преминава в Септември, където на 17 години дебютира в мъжкия футбол, но остава само един сезон и е пратен във Витоша (Бистрица). Играе три сезона при „тигрите“, един под наем в Оборище Панагюрище, а от 2020-а година е в Арда Кърджали. До момента е записал 65 мача и 5 гола за кърджалийци.

startphoto.bg
51 снимки

Викан е в един лагер в националния отбор от Ясен Петров за мачовете със Словакия, Русия и Франция в през юни 2021-а година, но не записва минута. За младежите на България до 21 години има 10 мача и 2 гола.

Въпросният руски клуб Химки определено е търсил човек на позицията на дефанзивния халф, тъй като преди седмица опитаха да вземат Пиер Зебли от Локомотив Пловдив. Разговорите на ниво клубове обаче не завършиха в посока сключване на сделка и така отборът от Подмосковието се е насочил към Котев.

Арда намери нов отбор и на един от младите си таланти. атакуващият полузащитник Слав Петков, роден през 2002-а година, ще играе през пролетта като преотстъпен в Спортист Своге. Петков вече направи първа тренировка със свогенци и ще бъде картотекиран за пролетния дял.

Автор: Атанас Василев/БТА