Ръководството на Арда (Кърджали) прави опити да привлече двама от младежките национали на Левски. Това са халфовете Ивайло Найденов и Илия Юруков. Новакът в елита иска да ги вземе под наем за пролетния полусезон. От Левски обаче все още не са преценили дали да ги пратят при кърджалийци. Възможността това да се случи обаче не е никак малка. Причината е, че “сините” вече усилиха сериозно полузащитата си, а за тази зона може да вземат още един играч, пише „Тема Спорт”.

Те успяха да привлекат 26-годишния национал Симеон Славчев, който пристигна на “Герена” като свободен агент, след като разтрогна договора си с азербайджанския Карабах. След това Левски откупи правата на 23-годишния Стайн Спиерингс, който дойде от последния в нидерландския елит Валвайк. Освен това на разположение на Петър Хубчев са още твърдите титуляри от есента Мартин Райнов и Кали Тиам, както и Филипе Нашименто и Франко Мазурек.

Така че едва ли Найденов и Юруков ще получат много игрово време през пролетта. Двамата със сигурност ще довършат първия лагер с Левски в Сандански, който приключва на 23 януари. След това Хубчев ще преценява дали да ги взима в Турция (27 януари - 7 февруари), или да ги прати в друг тим да се обиграват.

20-годишният Юруков започна тази кампания като титуляр, докато бъде окомплектован съставът. През есента бе на терена в общо 9 мача, в които не вкара гол. В един момент той лекуваше и контузия. С година по-големият Найденов пък записа 6 двубоя. Той бе алтернатива и за десния бек, но за тази позиция бе взет точно Деян Лозев от Арда.