Новакът Арда се справя повече от убедително от началото на сезона в efbet Лига и ще се опита да затвърди добрата си форма с нов успех днес. В 17:30 часа отборът на Стамен Белчев се изправя срещу Дунав на стадион “Локомотив” в Пловдив с амбицията да завоюва задължителни три точки и да се утвърди на петото място.

Дунав бе в криза, но постепенно се стабилизира. Момчетата на старши-треньора Людмил Киров записаха 4 последователни равенства, преди в последния кръг да загубят с 0:1 от Лудогорец, но дори срещу разградчани опитаха да играят на ниво.

“Всеки отбор има своите слабости. Разучили сме Арда и се надяваме да им противодействаме успешно. Със сигурност ще направят грешки, въпросът е ние да ги използваме”, сподели Киров в навечерието на двубоя.

Той няма да може да разчита на контузените Мартин Ковачев, Росен Колев, Ивайло Лазаров и Самир Аясс. Срещу шампионите русенци играха в схема 3-5-2, но днес се очаква да са подредени в 4-2-3-1. На върха на атаката ще е Ахмед Ахмедов, а зад него ще действат Иван Селеменев, Свилен Щерев и Стефан Христов.

В Арда нямат проблеми с контузени играчи. Фаворит да води атаката е Радослав Василев, на когото ще помагат Деян Лозев, Елиша Сам и Александър Георгиев. Овсепян и Емил Мартинов ще са двамата вътрешни полузащитници.

“Чака ни тежък мач. Съперникът допуска малко голове в последните мачове. Добре организирани са във фаза защита. Необходимо е да наложим добър контрол върху топката и оттам да търсим нашите ситуации, за да постигнем успех. Плюс за Дунав е, че играчите им са заедно от по-дълго време и са по-сработени”, заяви Стамен Белчев.