Арда загуби с 1:3 (0:2) от полския Заглембе в първата си контролна среща в турския курорт Сиде.

Единственото попадение за кърджалийци реализира бразилският нападател Жуниньо в 55-ата минута за 1:2, след като засече отблизо подаване на Деян Лозев.

Арда пропусна да изравни чрез Георги Атанасов и Иван Тилев, а малко след третото попадение за поляците и Жуниньо можеше да реализира за втори път, но ударът му беше избит от голлинията.

Новото френско попълнение в състава на кърджалийци Никола Таравел влезе като резерва, но получи травма и няма да бъде на разположение-за около две седмици.

"Оставам със смесени чувства. Направихме добри неща в атака, но допуснахме елементарни голове. Не стояхме никак зле на терена, пресирахме добре, но ни липсваше малко повече точност в завършващата фаза. Все още има умора в нас, защото допреди два дни работихме сериозно върху физиката.

Има още доста какво да подобряваме. Трябва да работим в защита и при статичните положения. Имаме трима нови в отбрана, градим и нова централна двойка защитници", коментира след двубоя старши треньорът на българите Николай Киров.