Арда Кърджали ще подаде до дни документи за евролиценз. Срокът е 31 март. Както е известно, кърджалийци са на полуфинал за Купата на България и гонят място в тройката в първенството.

"Сините" все още са в играта за квота за новия турнир на УЕФА Лига на конференциите. В клуба не се притесняват, че няма да получат лиценз, тъй като са изрядни финансово. Нямат опасения и за стадиона. Ръководството е подготвило да заяви в документите свето съоръжение "Арена Арда". На стадиона бе направен голям ремонт - бе сменено тревното покритие, поставено осветление и още куп подобрения.

В клуба са уверени, че ще получат "да" от УЕФА за съоръжението си, след като такъв отговор има Локомотив Пловдив, на когото бе позволено да приеме на "Лаута" дори Тотнъм. 

В същото време стана ясно, че кърджалийци не възнамеряват да правят мащабна селекция през лятото. Основната причина е, че Николай Киров ще може да разчита на трима играчи, които не можеше да използва по една или друга причина.

След контузии се очаква в игра да се върнат защитниците Петко Ганев и Стойчо Атанасов. През зимата пък бе подписан предварителен договор със Светослав Ковачев. През есента той игра под наем в Арда от Лудогорец. Той ще дойде като свободен агент.