Берое приема Арда в мач от 28-ия кръг на efbet Лига. Двубоят е с начален час 17:30 и ще се предава пряко по DIEMA SPORT, а в Gong.bg ще проследим всичко най-интересно по минути. Рефер на сблъсъка под Аязмото е Георги Кабаков. И двата тима стартираха плейофите със загуби. Берое отстъпи с 1:3 пред Лудогорец, а Арда загуби с 0:1 като гост на ЦСКА.
 
В дните преди двубоя Берое чества 11-ата си годишнина от спечелването на първата си в историята Купа на България. Отборът няма проблеми с контузени и наказани играчи, но ще трябва да се бори срещу лошата домакинска серия - старозагорци са без победа под Аязмото от края на март. Срещу Берое са и традициите - от 4-те мача между двата отбора досега в елита Арда е с пълен актив от 12 точки, а освен това още няма допуснат гол.
 
Продължават слуховете за преминаване на един от каританите на тима Георги Ангелов в ЦСКА 1948, както и за привличането на бразилеца Андерсон Кордейро от Царско село. Левият защитник на Берое Крум Стоянов пък се е запътил именно към днешния съперник Арда.
 
Доста повече са проблемите пред наставника на Арда Николай Киров. Спас Делев, Коконов, Жуниньо и Пламен Крумов продължават да лекуват травми, а Емил Мартинов е наказан. 
 
Отборът от Кърджали показва добри игри през пролетта, но има отстъпление в резултатите. Арда няма победа като гост от средата на февруари, когато се наложи с 2:0 над Ботев Пд в Коматево. Освен това тимът спечели само две от последните си 7 шампионатни срещи.