Отборите на Ботев Пловдив и Арда откриват пролетния дял от efbet Лига с двубой помежду си от 17-ия кръг на първенството. 
 
Днешната среща е с начален час от 17:30 и ще можете да го наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg можете да проследите сблъсъка минути по минута.
 
Всички свързани с Ботев преживяха вихрени седмици заради новото начало на клуба. „Канарчетата“ вече имат нов собственик в лицето на руския милиардер Антон Зингаревич, както и нов старши треньор – Азрудин Валентич. 
 
Обновеният отбор на Ботев бе представен по звезден начин на „Колежа“, по който текат сериозни ремонтни дейности. 
 
Най-новото попълнение на тима Емануел Току бе привлечен официално в четвъртък, като бе представен и картотекиран за двубоя с кърджалийци.
Зингаревич и Валентич пък са сигурни, че спечелването на Купата на България през този сезон е напълно постижима и реалистична цел.
 
Отборът на Арда се подсили с нападателя и младежки национал Тонислав Йорданов, който пристига от ЦСКА. Тимът обаче се раздели със Светослав Ковачев, след като договорът за наем изтече и той се върна в Лудогорец. 
 
Таравел, Русакис и Георги Атанасов също бяха привлечени в състава на Николай Киров. Интересно е как ще изглежда защитата на отбора без титулярите Ребин Сулака, който напусна в посока Левски, и Матеус Леони. 
 
Муса Адад, който беше с маргинална роля в тима, беше освободен в часовете преди двубоя срещу Ботев.
 
През есента двубоят между Арда и Ботев Пд завърши с победа 3:2 за тима от Кърджали.