Отборът на Арда се доближи на две точки от топ 6 в класирането, след като победи Ботев Враца с 2:1 като гост в мач от 24-ия кръг на Първа лига. На стадион "Христо Ботев" в северозападния град гостите изоставаха в резултата до 77-та минута, но с два късни гола взеха трите точки.

През първото полувреме на срещата не паднаха попадения, а в 64-та минута резервата Бубакар Траоре изведе Ботев напред. 13 минути по-късно Борислав Цонев изравни, а в третата минута на добавеното време Тонислав Йорданов донесе успеха на Арда с точно изпълнение на дузпа. В самия край Меси Биатумусока от състава на домакините посегна опасно и безразсъдно за топката и удари с бутоните главата на вратаря на Арда Анатоли Господинов. Той моментално получи червен картон от рефера Красен Георгиев, който трябваше да го спасява от гнева на съотборниците на Господинов.

В крайна сметка тимът от Кърджали спечели и вече 35 точки на седмата позиция в класирането, само две по-малко от шестия ЦСКА 1948. Ботев е на предпоследната позиция с актив от 13 точки.