Арда Кърджали посреща Черно море от 20:00 часа в един от най-любопитните мачове от 10-ия кръг на efbet Лига. Двубоят в Кърджали ще бъде излъчен пряко в ефира на DIEMA SPORT, а ние от Gong.bg ще проследим всичко най-интересно на живо. 

Черно море е на 5-о място, но не спечели нито един от последните си 4 мача. В тях тимът на Илиан Илиев записа загуби от ЦСКА - София и Лудогорец, след което направи равенства с Черно море и Пирин. В Благоевград “моряците” на два пъти повеждаха, но не можаха да задържат преднината си. 

Чиликов едва ли ще прави промени в предни позиции, където се разчита на триото Иван Коконов, Тонислав Йорданов и Спас Делев. През второто полувреме със сигурност ще се появи и Жуниньо. В средата на терена почти сигурно ще започнат Лъчезар Котев и Илия Юруков. 

Илиан Илиев има много кадрови проблеми. Той няма да може да използва наказания Родриго Енрике, а вратарят Георги Георгиев, Виктор Попов, Даниел Димов и Родриго Вилела са контузени. В групата попадна и най-новото попълнение на варненци Джеверо Непомусено. 

През миналия сезон Арда и Черно море си размениха по една домакинска победа, а след това се срещнаха и във финалния плеойф за участие в Лига Европа, спечелен от кърджалийци с 1:0. 

Вероятни състави:

Арда: Караджов; М. Стоев, П. Крумов, А. Петков; Желев, Котев, Юруков, А. Георгиев; Коконов, Т. Йорданов, Делев 

Черно море: Дюлгеров; Панов, Атанасов, Дробаров, Дичев; Панайотов, П. Алварес; С. Велев, В. Василев, Л. Андраде; З. Гомеш