Тимовете на Арда и ЦСКА не успяха да се победят и завършиха 0:0 в двубой 19-тия кръг от efbet на стадин "Локомотив" в Пловдив. В 32-ата минута Вив Соломон-Отабор удари греда за "армейците".

Lap.bg
19 снимки

Двата отбора не направиха най-запомнящия се двубой, като "червените" имаха единствените чисти положения в срещата. По-куриозното беше, че двете ситуации завършиха с удар в гредата и в аут. Домакините пък имаха два точни удара, които не затрудниха особено стражът на "армейците" Бусато. 

С това равенство възпитаниците на Стамен Белчев остават на седмата позиция с актив от 27 точки. ЦСКА са четвърти с 36 точки, на 11 от лидера Лудогорец. В последния си мач за календарната 2019 година кърджалии гостуват на Черно море, докато футболистите на Милош Крушчич приемат в София Дунав.  

Срещата започна спокойно с леко предимство в притежанието на топката за ЦСКА. Тони Уот върна добре топката успоредно на голлинията в петата минута, но Греъм Кери бе изпреварен от бранител на Арда. 

В 9-ата минута Кристиян Малинов бе изведен добре в наказателното поле, но вместо да опита да стреля той падна след леко съприкосновение с вратаря на Арда Иван Караджов, но нито той, нито останалите играчи на ЦСКА имаха претенции за дузпа.

Три минути по-късно дойде и най-опасната ситуация до момента. Жеферсон успя да изпревари Зоран Гаич в наказателното поле и засече с глава центриране от ъглов удар на Греъм Кери, но за негово съжаление топката премина много близо до лявата греда на Иван Караджов.

В 25-ата минута Матеус Леони опита далечен удар който обаче излетя високо в аут.

Най-чистата ситуация в срещата дойде в 32-ата минута. Греъм Кери пое една топка пред наказателното поле, но останаха съмнения за игра с ръка на ирландеца, но главният съдия на срещата Петър Костадинов подмина ситуацията. Кери подаде наляво на фланга към Вив Соломон-Отабор, който премина покрай Деян Лозев, напредна навътре и отправи хубав удар, който обаче се отби от дясната греда на Карадджов и излезе в аут.

Пет минути след това и Мазику опита нисък удар от границата на наказателното поле, но в аут.

Първата по-интересна ситуация за вторите 45 минути дойде в 52-ата минута. Тогава Греъм Кери стреля от добра позиция, но топката бе изчистена от капитана на Арда Пламен Крумов.

Точно след час игра се стигна до куриозна ситуация пред вратата на домакините. Капитанът на „червените“ Петър Занев завъртя по земя топката от корнер близката греда, но тя за малко да влезе в мрежата на Иван Караджов, но вратарят се намеси и улови.

В 73-ата минута Тони Уот овладя топката в наказателното поле, но стреля високо над напречната греда.

В 86-ата минута Румян Ховсепян стреля от около 20 метра, но топката попадна в ръцете на Густаво Бусато. 

Две минути след това Спас Делев бе фаулиран от Иван Турицов пред наказателното поле. Последва пряк свободен. Делев нагърби с изпълнението, но Бусато успя да избие в корнер


АРДА – ЦСКА 0:0

Стартови състави на двата отбора:

АРДА (4-1-4-1): 1. Иван Караджов – 20. Деян Лозев, 5. Зоран Гаич, 71. Пламен Крумов (к), 25. Матеус Леони, 27. Емил Мартинов, 30. Жоао Аморим, 8. Румян Ховсепян, 11. Александър Василев, 17. Иван Коконов, 99. Радослав Василев

Старши треньор: Стамен Белчев

ЦСКА (4-2-3-1): 13. Густаво Бусато - 28. Пламен Гълъбов, 19. Иван Турицов, 11. Петър Занев (к), 18. Брадли Мазику, 6. Рубен Пинто, 14. Вив Соломон-Отабор, 8. Греъм Кери, 3. Жеферсон, 15. Кристиян Малинов, 9. Тони Уот

Главен съдия: Петър Костадинов, град Добрич

Стадион: „Локомотив“, град Пловдив