Нападателят на Арда Кърджали Спас Делев се присъедини към отбора преди месец, а в срещата срещу Славия (3:2) отбеляза и първото си попадение. С добрата игра, която показа, той бе избран и за Играч на мача в традиционната анкета на GONG.BG. След двубоя 29-годишният Делев даде интервю за клубния сайт, в което говори защо е избрал Арда, как се чувства в отбора, кой е трябвало да спечели бутилката шампанско вместо него и очаква ли да бъде забелязан отново от националния селекционер.

- Спасе, честита победа, отбеляза вече и първото си попадение за Арда. Каква бе атмосферата на терена и какво си мисли преди да изпълниш прекия свободен удар?
- Атмосферата беше добра, но аз първо се радвам, че успяхме да победим и да вземем три точки. Аз след тренировка оставам и бия фалове, но и късметът днес бе на моя страна. Радвам се, че успях да отбележа и да помогна на отбора.

- След попадението, дойдохте всички до скамейката, какво искахте да покажете?
- Ние сме един колектив, футболът е колективен спорт и всички трябва да виждат, че ние сме едно цяло. Когато сме задружни ще вървим нагоре, ако не сме колектив, няма да се получат нещата.

- Срещата със Славия бе доста интересна - две дузпи, едната спасена от Иван Караджов, другата вкарана от Арда, доста голове.
- Доста тежък мач беше. Вие сами виждате, че Славия е добър отбор, предишния кръг завършиха наравно като гости на Лудогорец, който според мен е най-добрият отбор в България. Знаехме, че тук на този стадион ще е тежък мача, но радващото е, че успяхме да вземем трите точки.

- Ти бе избран за играч на мача, макар, че в съблекалнята не повярва и каза, че трябвало да бъде друг. 
- Да, така е наистина. Според мен играч на мача трябва да е Иван Караджов, защото той ни остави в играта, след като спаси много важна дузпа при резултат 2:1 за нас. Ако бяха вкарали тогава, не се знаеше как може да се развие мача. Казвам го от сърце, че Иван го заслужава повече това шампанско.

- Вече близо месец си в Арда, успя ли да свикнеш с обстановката и как си физически?
- Първо искам да изкажа благодарност към всички в отбора, понеже ме приеха много добре. Чувствам се отлично в Кърджали, благодаря на хората там, че ми помагат да съм добре. Аз малко изоставам от останалите футболисти, понеже два месеца не бях играл, макар че тренирах сам. Но това не е достатъчно, защото има разлика, когато тренираш с отбора, но се надявам сега в паузата на първенството да тренирам и да достигна тяхното ниво.

- Предполагам не съжаляваш, че си избрал Арда, където да продължиш своята кариера?
- Разбира се, няма как да съжалявам. Надявам се да имаме бъдещи успехи.

- Какво знаеш за проекта Арда и феновете, когато те спират по улиците какво те питат?
- Приятно съм изненадан от проекта на Арда, от града, базата, условията за тренировка. Като колектив всичко е на много високо ниво, като се започне от домакина, физиотерапевтите и всички останали. Това е радващо.

- Надяваш ли се с тази игра отново да грабнеш окото на Красимир Балъков, тъй като в Арда имам футболисти, които могат да бъдат викнати в националния отбор?
​- Аз давам всичко от себе си във всеки един мач, във всяка една тренировка, а треньорът е този, който решава дали аз ще съм в националния отбор или не.