След почивката за национални отбори, efbet Лига се завръща! Първият двубой от 12-ия кръг на българския шампионат е между отборите на Арда и Хебър. Двубоят в Кърджали започва в 20:15 часа и ще бъде излъчван пряко в ефира на DIEMA SPORT HD. Главен съдия на мача ще е Станислав Тодоров.

Около отбора на Арда няма нови промени или проблеми с контузии. Отборът на Александър Тунчев не е печелил вече в три срещи, като има загуба и две равенства. Последният си мач Арда изненада Лудогорец с 1:1. В момента тима от Кърджали заема 9-о място в класирането на efbet Лига, като има 17 точки в 11 мача.

По-назад, чак на 13-то място и в зоната на изпадащите се намира Хебър. Там през почивката за национални отбори имаше доста промени, като Владимир Манчев зае поста на треньор, а Фулвио Пеа остана в клуба, но с друга роля. Освен това, Хебър привлече в редиците си 27-годишния испански полузащитник Алекс Серано, който ще е на разположение за новия треньор на Хебър и в днешния сблъсък. Последната победа на Хебър е в началото на месец август, когато тима победи Спартак Варна с 1:0.

Всичко това прави днешния двубой непрдсказуем, като едно е сигурно - и двата отбора ще се раздадат за изключително важните три точки.