Отборите на Локомотив Пловдив и Арда определено не предложиха голямо зрелище, завършвайки при резултат 0:0 в първи двубой от неделната програма на 18-тия кръг на efbet Лига. Най-любопитният момент в срещата може би дойде в 75-та минута, когато Стивън Езе си изкара глупав червен картон.

Двубоят беше изключително заплетен през цялото време, като и двата отбора не успяваха да намерят кой знае колко ритъм в играта си на стадиона в парка „Лаута“. С това равенство Локомотив не успя да се изравни по точки с втория в класирането Левски, докато Арда изпадна от челната 6-ца.

В първите 15 минути на срещата и двата тима бяха доста предпазливи, като действията се водеха основно в средата на терена. Гостите от Арда са заложили на консервативен подход, оставяйки владението на топката на домакините. 

В 18-та минута все пак се стигна до първи момент на напрежение пред вратата на Мартин Луков. След центриране на Конър Рандал отляво Радослав Василев отправи удар, който обаче не успя да затрудни много Луков. Стражът беше изблъскан от противников състезател впоследствие, заради което беше отсъдено нарушение. 

В 36-та минута Радослав Василев скочи най-високо след добро центриране на Румян Ховсепян от свободен удар, но изстрелът на нападателя мина доста над вратата на Луков. 

В 42-та минута Ален Ожболт се озова на стрелкова позиция от около 25 метра разстояние, но ударът му беше блокиран в ъглов удар. След изпълнението на корнер Милош Петрович се оказа непокрит, но ударът му беше безкрайно неточен. 

В началото на втората част Локомотив натисна. В 48-та минута, след изпълнение на корнер от Георги Илиев, топката беше изчистена до границата на наказателното поле, където Бирсент Карагарен отправи мощен шут, който обаче мина над вратата на Караджов. 

В 53-та минута гостите имаха възможност на свой ред. Деян Лозев отне топката от краката на Диниш Алмейда, след което намери Александър Георгиев на границата на наказателното поле, който обаче стреля много неточно.

В 63-та минута Диниш Алмейда отново се извиси най-високо при изпълнение на ъглов удар, но топката беше право в ръцете на Иван Караджов.

В 66-та минута най-добрият шанс в срещата се откри пред Спас Делев. Нападателят се оказа сам срещу вратаря на Локомотив, но изстрелът му от малък удар, вляво от вратата, беше париран от Мартин Луков. 

В 75-та минута дойде и решителният момент в срещата, в която домакините останаха с човек по-малко. Защитникът Стивън Езе извърши грубо нарушение в центъра на терена и логично беше наказан с втори жълт и респективно червен картон за бранителя.

До края на срещата момчетата на Бруно Акрапович се прибраха, решавайки, че равенството е достатъчно добър резултат при така стеклите се обстоятелства.

Така Локомотив Пловдив остана на третата позиция в класирането, а актив от 37 точки след 18 мача. Арда, от своя страна, остана 7-ми, с 26 пункта. 

Локомотив Пд - Арда 0:0 

Ето и съставите на двата отбора: 

Локо Пд: Мартин Луков, Диниш Алмейда, Стивън Езе, Милош Петрович, Парвиз Умарбаев, Петър Витанов, Йосип Томашевич, Георги Илиев, Бирсент Карагарен, Димитър Илиев, Ален Ожболт;

Арда: Иван Караджов, Зоран Гаич, Конър Рандал, Атанас Кръстев, Пламен Крумов, Румян Ховсепян, Емил Мартинов, Дарен Сидоел, Радослав Василев, Александър Георгиев, Деян Лозев;