Полузащитникът на Арда Кърджали Матеус Леони заяви, че той и съотборниците му се страхуват да играят мачовете си в efbet Лига. Причината за това е избухналата зараза от коронавирус, започнала със заразяването на Мартин Кавдански от Царско село.

Lap.bg
18 снимки

"Сложно е, притеснявам се за семейството си, защото имам син и съпруга. Ние се доверихме на тестовете, които се правеха преди кръговете. След завръщането на първенството само един играч беше положителен, а сега има 17 души с коронавирус в един отбор и това ни кара да се плашим", каза играчът пред бразилския "GloboEsporte".

Антон Узунов
10 снимки

"Tе (Федерацията. бел.ред.) искат да завършат скоро. Това е ситуация, с която не съм съгласен, но няма какво да се направи. Те ще продължат по програма. Ще поставят тези с коронавирус под карантина и ще има мач. Момчетата от моя тим бяха уплашени, притеснени, но казаха, че ще направят по най-безопасния начин да има мач", допълни бразилецът. 

"Те (Федерацията. бел.ред.) искат да завършат скоро. Това е ситуация, с която не съм съгласен, но няма какво да се направи. Те ще продължат по програма. Ще поставят тези с коронавирус под карантина и ще има мач. Момчетата от моя тим бяха уплашени, притеснени, но казаха, че ще направят по най-безопасния начин да има мач", завърши Матеус Леони. 

Вчера Арда игра срещу Черно море, който е най-засегнатият от заразата тим в родния елит. Леони обаче не взе участие в мача, защото бе наказан за натрупани жълти картони.