Отборите на Арда и ЦСКА не успяха да се победят и завършиха при резултат 1:1 във втория двубой от неделната програма на 10-ия кръг на efbet Лига. Резултатът откри преотстъпения от Лудогорец в Арда Светослав Ковачев в 73-ата минута, но в 84-ата Джером Синклер изравни. Играчите на Стамен Белчев удариха и две греди чрез Амос Юга в 41-ата и Синклер в 85-ата минута.

Антон Узунов
69 снимки

С това равенство обаче ЦСКА остава без победа в първенството от 30-и август насам или казано по друг начин „червените“ не успяват да спечелят нито един от последните си 6 мача в efbet Лига. Възпитаниците на Стамен Белчев заемат 5-ата позиция с актив от 15 точки. Кърджалийци пък вече се наместиха на шестата позиция с 14 пункта.

За "червените" предстои тежко гостуване на италианския гранд Рома в турнира Лига Европа в четвъртък, а следващия уикенд приема Царско село в efbet Лига. Арда пък гостува на Берое другата седмица.


Двубоят започна в спокойно темпо, като в първите 15 минути липсваха интересни ситуации. ЦСКА изпълни два ъглови удара, но без последващи опасности. Правеше впечатление, че и двата отбора опитват атаки по-често по фланговете.   

Точно тогава обаче "червените“ получиха шанса да застрашат вратата на домакините от статично положение, но отново атаката приключи без удар по посока на вратата на Иван Караджов.

Арда - ЦСКА, 10-ти кръг efbet Лига

източник: Антон Узунов

Малко след това и домакините изпълниха първия си корнер в мача. Изпълни го Спас Делев, топката стигна до Матеус Леони на далечната греда и опита удар, но много високо над вратата на бразилския страж на ЦСКА.

В 21-ата минута футболистите на Арда получиха право да изпълнят пряк свободен удар от около 25 метра пред вратата на Густаво Бусато. Зад топката застана Спас Делев, който стреля силно, прехвърли стената, но и вратата на гостите.

Арда Кърджали - ЦСКА, 10-ти кръг, efbet Лига

източник: Антон Узунов

Две минути след това се стигна до неразбирателство в защитата на ЦСКА. Жеферсон върна спорно една топка назад за Петър Занев. От своя страна капитанът на „червените“, поставен под напрежение от Делев, също сбърка, пробвайки да върне назад за Бусато. Бразилският страж обаче внимаваше, излезе бързо извън наказателното си поле и изчисти надалеч.

В 33-ата минута "червените" получиха свободен удар пред наказателното поле на Арда. Тиаго стреля, но право в стената. Последва нов удар на Тибо Вион, който бе блокиран и топката бе изчистена.

Арда - ЦСКА, 10-ти кръг efbet Лига

източник: Антон Узунов

Четири минути преди края на първата част дойде и най-чистата ситуация до момента в мача. Георги Йомов центрира отдясно в наказателното поле на Арда. Топката не бе изчистена добре и стигна до Амос Юга, който изстреля истински снаряд точно извън пеналтерията, но кълбото разтресе напречната греда на Караджов.

Три минути след подновяването на играта Арда имаше добра възможност след разбъркване в наказателнто поле на ЦСКА. Спас Делев центрира коварно в наказателното поле на гостите, топката премина през купа от играчи, а Бусато не можа да улови, но все пак успя да се намеси. Ребин Сулака пък не успя да се възползва от последвалата възможност за добавка. 

В 53-ата минута домакините отново имаха чудесния шанса да отбележат. Милен Стоев изпревари Али Соу за една топка в центъра. След това тя стигна до Делев, който си освободи място за стрелба пред наказателното поле на гостите и стреля 15-ина метра, но Бусато успя да избие. 

Арда - ЦСКА, 10-ти кръг, efbet Лига

източник: Антон Узунов

В 62-ата минута ЦСКА стигна до първата си опасна ситуация за втората част. Резервата Джером Синклер проби добре отдясно и върна топката към непокрития Соу, който стреля силно, но в аут.

Добрата игра на Арда през втората част логично доведе и до попадение за тима в 73-ата минута. Емил Мартинов получи топката на левия фланг от Иван Коконов. Халфът центрира в наказателното поле на „червените“, където непокрит бе оставен Светослав Ковачев, който засече топката без подготовка от въздуха и наказа Бусато - 1:0.

Арда Кърджали - ЦСКА, 10-ти кръг, efbet Лига

източник: Антон Узунов

ЦСКА обаче не се предаде и стигна до изравняването в 84-ата минута чрез резервата Джером Синклер. Новото попълнение на „червените“ получи топката отляво в наказателното поле, премина покрай Матеус Леони и стреля по земя, като е остави шанс на Караджов - 1:1.

Секунди след попадението се стигна и до нов греда за ЦСКА. Сонклер засече топката след изпълнение на корнер, топката тупна в земята, но се отби от напречната греда.  

Арда Кърджали - ЦСКА, 10-ти кръг, efbet Лига

източник: Антон Узунов

"Червените" продължиха да нападат и се опитаха да потърсят и пълния обрат, като във втората минута на добавеното време отново юношата на Ливърпул беше в центъра на събитията, след като опита опасен удар, който обаче бе спасен от Караджов.  


АРДА – ЦСКА 1:1

1:0 Светослав Ковачев 73'

1:1 Джером Синклер 84'

Стартови състави на двата отбора:

АРДА: 12. Иван Караджов (к) – 24. Ребин Сулака К , 5. Петко Ганев, 4. Милен Стоев, 20. Деян Лозев, 25. Матеус Леони, 27. Емил Мартинов, 80. Лъчезар Котев, 10. Светослав Ковачев, 17. Иван Коконов, 9. Спас Делев

Старши треньор: Николай Киров

ЦСКА: 1. Густаво Бусато – 15. Тибо Вион, 2. Юрген Матей, 11. Петър Занев (к), 18. Брадли Мазику, 3. Жеферсон, 21. Амос Юга, 14. Жул Кейта, 20. Тиаго Родригез, 30. Георги Йомов, 22. Али Соу

Старши треньор: Стамен Белчев

Главен съдия: Радослав Гидженов, град Пловдив

Стадион: „Арена Арда“, град Кърджали