Вратарят Иван Караджов се превръща във все по-ключова фигура с новака в efbet Лига Арда Кърджали. Опитният страж отново спаси своите в миналия кръг, когато тимът му направи 0:0 като домакин на Черно море. Караджов логично грабна приза и за Играч на мача, успявайки да опази вратата си суха, въпреки че дълго време тимът от Кърджали игра с човек по-малко. Това бе 68-ата чиста мрежа за Караджов в цялата му кариера, а при нея той се отличи и със спасена дузпа.

„В днешно време футболистите изпълняват по много различни начини дузпите. До голяма степен има и късмет, но трябва и да разколебаеш противника. Беше трудна дузпа. Аз се хвърлих високо, а той е би ниско. Имах и късмет, с който запазихме резултата, а накрая можеше и да победим”, сподели Караджов.

Преди време 30-годишният вратар бе спрял с футбола, но благодарение на близките си, успя да се завърне на терена.

„Тогава наистина бяха затруднен психологически. Искам да посъветвам по-младите, или изобщо, ако някой реши да се вслуша, ако има трудни моменти, просто да се обърне към семейството си. Човек въобще не трябва да се отказва, както го направих аз. Футболът е до време”, каза още вратарят.

Чуйте още любопитни неща от личната история на Иван Караджов, който говори в специално интервю за предаването „Преди кръга” по DIEMA SPORT.

Арда гостува на Славия в двубой от 8-ия кръг на първенството, като срещата е от 20:30 часа в ефира на DIEMA SPORT и минута по минута на GONG.BG.