Отборите на Арда и Левски излизат един срещу друг в късния съботен двубой от 16-ия кръг от родната efbet Лига. Срещата на "Арена Арда" стартира в 17:30 часа и ще можете да я наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим сблъсъка минута по минута.

„Сините“ ще се опитат да се реваншират днес на своите фенове, след като в първата среща между двата тима в началото на сезона, Арда извоюва победа на стадион „Георги Аспарухов“ с 2:0.

Иначе новият треньор на кърджалийци Славко Матич направи добър дебют начело на тима въпреки поражението от ЦСКА на „Българска армия“ миналият уикенд. Той заяви, че след мачовете с  Левски и Лудогорец ще има по-пъна картина за състоянието на отбора.

Алекс Петков се завръща за двубоя след наказание. Клубът пък поиска и смяна на съдийския наряд за срещата. За главен рефер беше определен Станимир Тренчев, а според кърджалийци той ги е ощетил в мача за Купата на България срещу ЦСКА.

В състава на Левски голямата липса е тази на трайно контузения Георги Миланов, който ще бъде аут между 30 и 50 дни. Радослав Цонев бе с настинка през седмицата, но се очаква да играе днес, но Драган Михайлович остава под въпрос. Мартин Петков е с мускулна травма, докато Здравко Димитров също има болежки, но се очаква да бъде на линия за сблъсъка.

През седмицата „сините“ обаче представиха новия си защитник от Бразилия – Цунами, който подписа договор за 2,5 години.

КЛАСИРАНЕ В efbet ЛИГА / ПРОГРАМА / РЕЗУЛТАТИ


17:30 часа | АРДА – ЛЕВСКИ

efbet Лига, 16-и кръг    

Вероятни състави на двата отбора:

АРДА: Караджов - Стоев, Петков, Крумов, Кики, Желев, Юруков, Делев, Жуниньо, Коконов, Йорданов

Старши треньор: Славко Матич

ЛЕВСКИ: Михайлов - Галчев, Зайков, Кордоба, Горанов, Краев, Р. Цонев, Б. Цонев, Димитров, М. Петков, Бари

Старши треньор: Станимир Стоилов


Главен съдия: Станимир Тренчев, град София

Стадион: „Арена Арда“, град Кърджали