Локомотив Пловдив приема Арда в последен мач от 5-ия кръг на efbet Лига. Двубоят е с начален час 20:45 и можете да го гледате в ефира на DIEMA SPORT, а в Gong.bg да проследите всичко най-интересно от срещата. Рефер на двубоя е Георги Димитров. 
 
Победа на един от двата отбора ще го качи на върха във временното класирането, измествайки лидера ЦСКА 1948. Не е за пренебрегване обаче фактът, че шест от 9-те последни мача между Локомотив Пд и Арда завършиха без победител. Отборите от Пловдив и Кърджали стартираха сезона с по 3 победи и една загуба. 
Локомотив Пд отстъпи на Лудогорец (0:2), а спечели срещу Пирин, Хебър и Ботев Враца. Арда пък загуби от ЦСКА (0:3), а след това се наложи последователно над Берое, Ботев Пд и Септември.
 
За наставника на Арда - Александър Тунчев този мач ще е по-специален. Той се завръща в Пловдив след 4 месеца, но този път за да се изправи срещу бившия си отбор Локомотив. Под въпрос за срещата е единствено новото попълнение Омар Сако.
 
През миналата седмица тимът от "Лаута" се подсили с Джовани Бариани Маркес, който се превърна в четвъртото попълнение от Бразилия това лято.