По-рано през деня излезе информация, че от Арда може да бойкотират срещата с Черно море. Както стана ясно, при "моряците" имат 16 положителни проби с коронавирус след двубоя срещу Царско село. Сега обаче президентът на кърджалии Петър Пешев заяви, че все пак мач ще има.

"Отборът пътува към Варна. Мач ще има. Допитахме се първо до БФС, после говорихме и с колегите от Черно море. Получихме уверение и от двете страни, че са взети всички необходими мерки. Какво значи бойкот? Питахме БФС какво следва, ако решим да не играем.", сподели Пешев.

"Лично аз попитах всеки един от футболистите какво е мнението им. Те сами решиха да играят този мач. Надявам се да победим. Не са приятни тези неща, но такава е ситуацията. Лично аз няма да пътувам за Варна", разкри той.

"В петък ще има разговори на срещата в БФС за ранните часове на мачовете. Съгласете се, че не е нормално да играем от 18:00 часа на морето", допълни президентът пред Топспорт.

"В Черно море се работи на високо професионално ниво и от Арда трябва да са спокойни, че са взети всички нужни мерки за превенция от болестта, както са уверили от варненския клуб", завърши босът.