Новото попълнение на Арда Кърджали Мартин Костадинов даде обширно интервю пред официалния сайт на клуба. Той дойде в новака в efbet Лига от тима на Черно море, а през есенния дял от шампионата защитаваше цветовете на Дунав Русе.

Ето какво сподели Мартин Костадинов пред клубната телевизия на Арда Кърджали.

Как се чувстваш вече с отбора, близо две седмици си тук?

– Чувствам се перфектно. Работим почти всеки ден двуразово, тренировките са доста тежки с висок интензитет. За сега съм здрав, надявам се да нямам контузии след време и се готвим за предстоящите мачове, които идват другия месец.

Успя ли са свикнеш с обстановката, има ли футболисти, с които се познаваш преди да дойдеш в АРДА?

– Не мога да кажа, че вече съм свикнал с обстановката, но всички ме приемат нормално. Познавам се с Иван Коконов, Ради Василев и Илиас Хасани, с които съм играл преди това заедно, и те ми помагат доста.

Ти идваш от Черно море, но бе под наем в Дунав и май игра в мача срещу АРДА?

– Участвах в този мач, даже направих асистенция за втория гол. Тогава доста се радвах, че победихме, но сега като върна лентата, не е в мой плюс.

Как се стигна до предложението да дойдеш в АРДА и защо реши тук да продължи твоята кариера?

– Г-н Пешев ми се обади по телефона, предложи ми условията, след което аз се съгласих. Накрая трябваше само двете ръководства да се разберат.

Как виждаш работата на Стамен Белчев и той проведе ли разговор с теб, да ти каже какво ще изисква от теб на терена?

– Когато дойдох, Стамен Белчев ми кажа, че ще разчита на мен като десен защитник. Повечето ми мачове са като ляв бранител, но за мен няма значение на какъв пост ще играя, важното е да съм на терена.

И на двете позиции ли ти е удобно или от ляво ти е силата?

– Принципно от ляво ми е по-удобно, защото съм изиграл повече мачове там, въпреки, че силният ми крак е десният.

До теб в отбрана е един от най-опитните играчи Пламен Крумов, какво то казва той, когато сте на терена, дава ли ти напътствия?

– Първо, като човек е много готин, даже сме в една стая с него на лагера. Много позитивен човек и ми помага постоянно. Дори и грешни решени да взема той ме напътства.

АРДА за първи път играе в Първа лига, какво впечатление ти направи отборът, гледайки го от страни?

– Хората си мислят, че много отбори, които идват от Втора лига нищо няма да направят, но на мен АРДА много ми харесва. Играе се на високи обороти, висока преса, всичко е много бързо, което в повечето отбори ги няма тези работи.Плюс това тук има доста качествени футболисти.

Кой е любимият ти стил на игра, на кой отбор симпатизираш?

– По принцип симпатизирам на Арсенал, макар, че в момента не са в най-добрата си форма. Но няма как да си променя решението.

Разкажи ни нещо повече за теб, как се запали по футбола, кой те е завел на първата тренировка, защо избра футбола?

– Баща ми преди е играл футбол и той ме запали по този спорт, иначе на първата тренировка ме е завел дядо ми, когато съм бил на 8 години. Тогава не съм играл за Черно море, макар, че после имам 13 години за този отбор.

Имаше и вариант с нещо друго да се занимаваш, или футболът е семейна черта?

– Чак семейна черта не е, но и баща ми, и дядо ми искаха да стана футболист, и аз се отдадох на това.

Какво правиш през свободното време, имаш ли приятелка?

– Имам приятелка, от две години и половина сме заедно. През свободното време обичам да се разхождам, но гледам повече да си почивам в къщи, гледам телевизия и не съм фен на вечерните излизания.

Преди време, ти бе избран за най-добрия млад футболист в анкета на феновете на Черно море, това определено те задължава доста.

– Да така беше. Аз определено имам големи амбиции и искам да запазя това нещо, което спечелих.

Как виждаш представянето на АРДА в Първа лига, имате реални шансове да сте в първата шестица?

– Предполагам, че това ще е основната цел, все пак всеки иска да е в топ 6 в класирането. Ние ще играем мач за мач и въобще няма да гледаме класирането на другите отбори. Важно е всеки мач да играем за победа, а времето ще покаже къде ще се класираме.

Какво би казал на феновете в Кърджали?

– Бих им казал да са живи и здрави, защото това е най-важното. Иначе ние ще се раздаваме във всеки един мач за да можем да ги радваме с победи.