Отборите на Ботев Враца и Арда не успяха да се победят, завършвайки при резултат 0:0 в последен мач от дебютния кръг на тазгодишното издание на efbet Лига. В тима на домакините личаха имената на цели трима играчи под 20-годишна възраст, а енергичните им действия разочароваха намеренията на Арда за силен старт на кампанията. 

12 снимки

Първите 15 минути на стадион "Христо Ботев" се оказаха изпълнени с доста борба и единоборства. Единственият удар дойде при далечен шут от Румен Руменов, който не затрудни Красимир Костов. 

В 20-та минута домакините имаха не лоша възможност. Дориан Бабунски получи топката на около 20 метра от вратата на Васил Симеонов, но хубавият му изстрел беше париран от стража на Арда. 

В следващите минути Арда се опита да вземе териториално превъзходство, но головите положения напълно отсъстваха. В края на частта Бабунски пробва късмета си от пряк свободен удар, който премина встрани от вратата на Симеонов. 

В началото на второто полувреме Арда натисна, а Светослав Ковачев и Жуниньо отправиха интересни удари, които обаче останаха на сантиметри от целта. 

В следващите минути младия тим на Ботев Враца успя да възстанови стабилността си, а головите положения станаха все по-редки пред тима на Николай Киров. В последните минути двубоятс е изнерви изключително много, а попадение така и не видяхме, за да завърши мача при 0:0. 

Ботев Враца - Арда 0:0

Ето и съставите на двата отбора:

Ботев Враца: Костов - В. Христов, И. Миланов, Ничев, М. Николов – Й. Бауренски, Сержиньо – М. Маринов, В. Василев, Красимир Тодоров – Бабунски

Арда: Симеонов – Стоев, Крумов, Руменов – Лозев, Мартинов, Тилев, Ал. Георгиев – Коконов, Йорданов, Делев