Отборите на Черно море и Арда Кърджали завършиха при резултат 1:1 в двубой от последния за есенния дял 20-ти кръг на efbet Лига. Гостите поведоха рано с гол на бившия играч на Черно море Радослав Василев. В началото на втората част все пак „моряците“ се добраха до равенство след гол на Мартин Минчев.

По този начин двата тима не се победиха и във втората среща помежду си, след като в първия сблъсък през сезона завършиха при нулево реми.

Още в 11-та минута гостите от Кърджали поведоха, като точен беше бившият играч на варненци Радослав Василев, който от втория път преодоля Миодраг Митрович. 

Момчетата на Илиан Илиев мигновенно вдигнаха темпото и можеха да изравнят скоро след това. В 17-та минута Родриго проведе страхотна атака, като намери непокрит в наказателното поле Mохамед Букаси. Неговият изстрел обаче беше много слаб и не представляваше трудност за Иван Караджов. 

В 28-та минута дойде следващото голямо положение за "моряците". Нападателят Родриго стреля опасно от пряк свободен удар отстрани на наказателното поле. Топката срещна гредата и отиде в безопасна зона за Арда. 

Три минути по-късно Мохамед Букаси имаше и своя шанс. Мартин Минчев центрира в наказателното поле, Родриго свали с гърди за Мехди Букаси, който стреля от воле, но защитник на Арда изби с тяло в корнер. 

Две минути преди края на полувремето напрежението продължи да е пред вратата на Иван Караджов. След многоходова комбинация Мохамед Букаси се оказа в добра позиция в наказателното поле, но подаването му към Исмаил Иса беше блокирано. 

В началото на второто полувреме все пак момчетата на Илиан Илиев стигнаха до заслужен изравнителен гол. След центриране от свободен удар от страна на Родриго Енрике на правилното място се оказа Мартин Минчев, който заби топката зад гърба на Иван Караджов. 

Само три минути по-късно стражът на гостите отново беше подложен на сериозно изпитание. След хубав пробив на Родриго Енрике отдясно той прати чудесно центриране на дузпата. Първоначалният ъдар на Патрик Андраде беше блокиран, след което Исмаил Иса някак беше освен сам на няколко метра от вратата. Иван Караджов обаче успя да произведе изумителна намеса. 

В 62-та минута активният Родриго продължи да тормози защитата на кърджалийци. Родриго Енрике успя да пробие с пореден индивидуален рейт към наказателното поле на кърджалиици. Той стреля, но ударът му беше блокиран от Румян Ховсепян. 

В 72-та минута нова чудесна индивидуална изява на Родриго Енрике произведе ново положение пред Караджов. След като взе топката от своята половина, нападателят преодоля двама човека и намери движението без топка на Дани Кики, но неговият удар беше слаб и попадна в ръкавиците на противниковия страж. 

До края на срещата домакините така и не успяха да пробият стената от сини фланелки и така двата тима трябваше да се задоволят с равенството 1:1. Така Черно море завършва есенния дял с 29 пункта и за момента заема 5-та позиция. Арда, от своя страна, остана 8-ми, но само на пункт зад "моряците". 

Черно море - Арда 1:1 

Ето и съставите на двата тима: 

Черно море: Миодраг Митрович, Виктор Попов, Даниел Димов, Стефан Станчев, Цветомир Панов, Мохамед Букаси, Патрик Андраде, Родриго Енрике, Васил Панайотов, Мартин Минчев, Исмаил Иса; 

Арда: Иван Караджов, Атанас Кръстев, Зоран Гаич, Илиас Хасани, Матеус Леони, Емил Мартинов, Дарен Сидоел, Румян Ховсепян, Деян Лозев, Радослав Василев, Спас Делев;