Арда победи Славия с 3:2 в Кърджали в мач от 35-я кръг на efbet Лига. Попаденията за гостите вкараха Ерол Дост и Ахмед Ахмедов, а за домакините точни бяха на два пъти Преслав Боруков и Ласана Н диайе. Арда изоставаше в резултата до 89-ата минута, но успя да направи феноменален обрат в самия край, вкарвайки два късни гола. Мачът бе изключително атакуващ и динамичен, с много спорни моменти, като и двата отбора дадоха всичко от себе си. С тази победа Арда вече е 7-и с актив от 55 точки, а Славия остава на 8-а позиция със същия актив, като тимът от Кърджали има предимство в преките двубои срещу "белите", което е причината отборът на Александър Тунчев да е пред конкурента си в класирането.

Startphoto.bg
12 снимки

Още в 6-ата минута "белите" получиха страхотен шанс, след като Людовик Соарес намери Тони Тасев в наказателното поле, но последният не успя да се разпише пред опразнената врата. В 24-ата минута Славия изпълни корнер отляво, като Ерол Дост бе намерен в наказателното поле. Извисявайки се високо, бранителят успя да вкара топката във вратата на Арда, като не остави шанс на Анатолий Господинов - 1:0 за Славия.

Арда организира превъзходна атака в 31-а минута, при която Ел Мами Тетах успя да отнеме топката в опасна зона и отклони към Станислав Иванов, който не се поколеба да отправи удар с левия крак, но топката премина на около метър над напречната греда на Николай Кръстев.

Радослав Цонев изпълни пряк свободен удар, като подаването бе за Преслав Боруков, който надскочи пазача си и насочи изтрел с глава, но той бе в центъра на вратата и Николай Кръстев нямаше проблеми да улови. В продължението на първото полувреме Ел Меми Тетах опита центриране към Станислав Иванов, а нападателят успя да се пребори във въздуха, но не придаде достатъчно сила на удара и Кръстев напрати ново рутинно спасяване.

LAP.bg
23 снимки

В началото на втората част Иван Минчев бе оставен с достатъчно свободно пространство, за да отправи удар, но опитът му бе слаб и Анатолий Господинов успя да улови. В 54-а минута Ел Меми Тетах се пребори за топката на самата аутлиния и успя да отклони със сетни сили към Преслав Боруков, който с едно докосване стреля и изпрати кълбото в мрежата на Славия - 1:1.

В 66-а минута Славия организира чудесна атака, при която Томбак проби и подаде към Иван Минчев, който отклони към Галин Иванов, а последният намери Владимир Николов на чиста позиция, но той пропиля страхотна възможност, стреляйки встрани от вратата.

В 73-а минута Галин Иванов получи добра топка и напредна с нея в крака, преди да достави чудесно подаване за току-що появилия се Ахмед Ахмедов, който с първото си докосване в срещата успя да отбележи попадение, с което изведе отбора си отново напред в резултата.

В 89-а минута Умар Сако изведе Ласана Н диайе на превъзходна позиция, а нападателят се отскубна от противниковата защита, като остана очи в очи с вратаря на Славия. Футболистът на Арда запази хладнокръвие, преодоля Николай Кръстев и успя да реализира, за да изравни резултата - 2:2.

Във втората минута Светослав Ковачев центрира великолепно, а Пламен Крачунов, който играеше като нападател бе непокрит и стреля с глава. Първоначално Николай Кръстев спаси, но Преслав Боруков бе на точната позиция в правилния момент и успя да довкара топката в мрежата, за да направи пълния обрат - 3:2 за Арда.

Това бе всичко от този изключителен сблъсък, който бе спечелен от Арда с 3:2 срещу Славия след феноменалния обрат в самия край на тима от Кърджали.

Стартови състави:

Арда: 1. Анатолий Господинов, 2. Джуниет Али, 3. Умар Сако, 8. Милен Желев, 9. Преслав Боруков, 10. Светослав Ковачев, 17. Иван Коконов, 21. Радослав Цонев, 24. Алекс Петков, 26. Ел Мами Тетах, 99. Станислав Иванов

Треньор: Веселин Минев

Славия: 12. Николай Кръстев, 3. Ертан Томбак, 37. Венцислав Керчев, 55. Натан Гасама, 4. Людовик Соарес, 17. Ерол Дост, 71. Кристиян Стоянов, 73. Иван Минчев, 88. Тони Тасев, 33. Галин Иванов, 10. Владимир Николов

Треньор: Ангел Славков