Отборът на Арда ликува след успех с 2:1 над Славия в затварящия двубой от 6-ия кръг на efbet Лига. Домакините съумяха да обърнат резултата, след като Ради Кирилов изведе Славия напред, но само за 10 минути Иван Коконов и Радослав Василев оформиха обрата в Кърджали. 

fcarda.bg
28 снимки


Първите минути на срещата бяха белязани от сериозен домакински натиск. В рамките на само 2 минути кърджалийци имаха три възможности да открият резултата. Два последователни удара на Спас Делев затрудниха Георги Петков, но все пак вратата му остана запечатана. Последва удар с глава на Петко Ганев, който бе неточен. 

В 10-ата минута след светкавична контраатака останалият непокрит Делев опита нов удар, но и този път не успя да преодолее опитния страж. 

Гостите сякаш се окопитиха и 19 минути след първия съдийски сигнал дойде и първият удар за тях. Милен Гамаков засече центриране на Калоян Кръстев от корнер, но Васил Симеонов скочи и улови кълбото. 

Последваха равностойни минути, в които темпото на игра спадна. Устремът на Арда все пак продължи на по-бавни обороти и кърджалийци профукаха още няколко добри възможности за гол.

Противно на логиката, "белите" откриха резултата в срещата. Ертан Томбак центрира в наказателното поле, където Радослав Кирилов надскочи Деян Лозев и с удар с глава прати топката във вратата на Арда, слагайки край на 482-минутната голова суша на Славия. 



Началото на втората част бе идентично - натиск на Арда. Кърджалийци опитаха нещо заучено от свободен удар, но Янис Карабельов се справи с лекота. 

Страстите на "Арена Арда" се разпалиха след като Емил Стоев избута Матеус Леони, а той се строполи на земята. Съдията обаче прецени, че това не е достатъчно за наказателен удар и играта продължи. Публиката в Кърджали остана изключително недоволна от решението на рефера. 

След 56 минути игра топката отново бе в мрежата на домакините. Калоян Кръстев изненада Симеонов, но попадението бе отменено, тъй като младежкият национал използва ръцете си, за да надскочи Петко Ганев.

В 73-ата минута защитата в "бяло" се пропука и допусна изравняване на резултата. Емил Мартинов центрира в наказателното поле, където Василев свали топката за Коконов, който от няколко метра се разписа за 1:1.


Десет минути по-късно, след страхотен самостоятелен пробив, Матеус Леони намери Василев в наказателното поле. Нападателят се справи със защитник и с удар от няколко метра вкара, за да оформи обрата. 



Гостите не се отказаха до заключителните секунди на срещата, но не успяха да изравнят резултата и си тръгват от Кърджали с празни ръце. 

Така Арда записа своя трети успех през новия сезон и вече е трети в класирането с 12 точки, а "белите" остават на предпоследното 13-о място с една-единствена точка в своя актив.


Арда - Славия   КР 2:1
0:1 Радослав Кирилов 39'
1:1 Иван Коконов 73'
2:1 Радослав Василев 82'


СТАРТОВИ СЪСТАВИ: 

Арда: 36. Васил Симеонов, 5. Петко Ганев, 8. Милен Желев, 9. Спас Делев (к), 10. Светослав Ковачев, 17. Иван Коконов, 20. Деян Лозев, 24. Ребин Сулака, 25. Матеус Леони, 27. Емил Мартинов, 33. Иван Тилев 

Треньор: Николай Киров

Славия: 1. Георги Петков, 3. Ертан Томбак, 55. Андреа Христов, 17. Радослав Терзиев, 83. Христо Попадийн, 38. Милен Гамаков, 11. Радослав Кирилов, 10. Янис Карабельов (к), 73. Венцислав Бенгюзов, 20. Филип Кръстев, 9. Калоян Кръстев 

Треньор: Ангел Славков

Стадион: "Арена Арда", Кърджали
Съдия: Валентин Железов