ЦСКА 1948 и Арда Кърджали не успяха да се победят и завършиха наравно при резултат 1:1 в мач от групата, която се бори за седмото място, даващо право на участие в бараж за евротурнирите. Чинонсо Офор откри резултата за гостите в 27-ата, но Педриньо изравни в 57-ата минута с красиво изпълнение от фал. Кърджалийци завършиха двубоя с човек по-малко, след като в 64-ата минута рожденикът Борислав Цонев беше изгонен с директен червен картон след намесата на системата ВАР. 

Снимки: Startphoto.bg
93 снимки

До края "червените" така и не успяха да се възползват от численото си предимство на терена и да стигнат до победата, която щеше да ги изстреля еднолично на седмата позиция. Все пак, тимът на Валентин Илиев се изравни с Ботев Пловдив, с когото има директен мач в следващия кръг в града под Тепетета, на седмото място с по 44 точки и завърза допълнително битката за Европа.

Арда пък вече изостава с четири точки от ЦСКА 1948 и "жълто-черните" от Пловдив, оставайки трети в грепата с 40 пункта, а в следващия кръг момчетата на Николай Киров, които нямат успех вече три поредни двубоя, гостуват на Славия. 

КЛАСИРАНЕ В efbet Лига / ПРОГРАМА / РЕЗУЛТАТИ

ЦСКА 1948 Арда

източник: Sofascore.com


Преди първия съдийски сигнал капитанът на домакините Радослав Кирилов бе награден от Спас Джевизов за това, че в предишния кръг срещу Локомотив Пловдив изигра мач №200 в елита.

Срещата стартира без сериозни опасности. В 12-ата минута дойде първият точен удар, когато Педриньо видя празното пространство и опита удар от разстояние с десния крак, но стражът на Арда внимаваше и успя да избие встрани. Пет минути по-късно Талис овладя по чудесен начин и реши да изненада всички, като шутира от сериозна дистанция, но Господинов отново бе на чудесна позиция и се намеси по добър начин.

Първият точен изстрел пък дойде за Арда дойде в 20-ата минута, след като на свой ред футболист на гостите в лицето на Борислав Цонев опита изстрел от разстояние, но този път Петър Маринов направи атрактивно спасяване след плонж.

Три минути след това гостите разиграха късо изпълнение на корнер, Борислав Цонев залъга двама футболисти в червено и центрира от аутлинията към Чинонсо Офор, но нападателят не уцели добре топката с глава и я изпрати високо над напречната греда.

Арда първи нанесе своя удар в 27-ата минута.  Талис сбърка подаване към Бирсент Карагарен, което даде възможност на Арда да организира опасна атака. След това Принц Окезие Ебенезер центрира в наказателното поле на ЦСКА 1948, където Росен Божинов и Симеон Василев изпуснаха Чинонсо Офор, който с глава отблизо не пропусна да се разпише във вратата на Петър Маринов за 0:1.

Домакините опитаха да отговорят и след гола по-често се задържаха в половината на своя съперник, но сериозни ситуации липсваха. В 35-ата минута Педриньо получи топката в половината на Арда и видя празното пространство за удар, който нанесе от сериозна дистанция. Опитът му бе точен, но право в ръцете на Анатолий Господинов.

Пет минути преди края на първата част Арда имаше хубав шанс за второ попадение. Цонев центрира от свободен удал отляво на наказателното поле към далечната греда, където голмайсторът Офор надскочи Иванов и отправи опасен удар с глава, но в аут.

На почивката треньорът на ЦСКА 1948 Валентин Илиев предприе две промени с целта да обръща двубоя. На терена се появиха Парвизджон Умарбаев и Евгений Сердюк, които замениха капитана Радослав Кирилов и Реян Даскалов.

Само три минути след почивката ЦСКА 1948 можеше да изравни резултата, но се стигна до сериозен пропуск. Стив Фуртадо получи отдясно в наказателното поле и подаде към Бирсент Карагарен, който стреля с десния крак от трудна ситуация, а топката срещна десния страничен стълб на вратата на Анатолий Господинов. След това отбитата топка попадна във влезлия на почивката Евгений Сердюк, който направи по-трудното и не успя да уцели празната врата и кълбото излезе в аут.

Снимки: Startphoto.bg
31 снимки

По-настойчивите действия на домакините дадоха резултат в 57-ата минута, когато резултатът този път беше изравнен. Педриньо шутира директно от пряяк свободн удар на около 25 метра от вратата, като завъртя отлично топката над стената и я насочи към долния десен ъгъл на Господинов. Тя тупна коварно пред стража на гостите, което го заблуди и попадна в мрежата му за 1:1.

Плановете на Арда се объркаха още повече в 64-ата минута, когато Борислав Цонев беше изгонен с дирктен червен картон. Три минути преди тома халфът, който днес навършва 29 години, извърши нарушение близо до тъча срещу Талис, за което първоначално получи само жълт картон. Главният съдия Кристиян Колев, обаче, беше повикан да изгледа сам ситуацията със системата ВАР и се видя как Цонев стъпва много лошо върху глезена на Талис. Реферът промени решението си и изгони Цонев с директен червен картон.

В 70-ата минута Педриньо получи топката на границата на наказателното поле и нанесе мощен удар към долния десен ъгъл на Господинов, но кълбото профуча покрай гредата в аут.

Макар че бяха с човек повече на терена, ЦСКА 1948 така и не успяваше да застраши сериозно вратата на Господинов в следващите моменти.

Вместо това, в 83-ата минута, Арда организира бърза контраатака, при която Ел Мами Тетах взе топката и тръгна на скорост, но бе фаулиран от Стив Фуртадо на центъра. Съдията даде авантаж, тъй като кълбото попадна в Принц Окезие, който напредна в половината на „червените“, влезе отляво в наказателното поле и стреля към вратата, но покрай дясната греда на Маринов в аут.

Две минути преди края на редовното време домакините си създадоха добра възможност да стигнат до пълния обрат. Парвиз Умарбаев раздаде на десния фланг за Джонатан Перейра, който центрира в наказателното поле, но Деян Лозев успя да изчисти. Топката обаче бе посрещната от Симеон Василев, който шутира отлично от движение от сериозна дистанция, но Господинов внимаваше и отрази изстрела.

До края ЦСКА 1948 така и не успя да стигне до второ попадение и пропусна възможността да излезе еднолично на заветната седма позиция, която дава право на бараж за Европа.


FT ⚽ | ЦСКА 1948 – АРДА  1:1

0:1 Чинонсо Офор 27'

1:1 Педриньо 57'

Червен картон: Борислав Цонев (Арда) 64'

efbet Лига, плейофи, Втора група, първи кръг

Главен съдия: Кристиян Колев, град Пловдив

Стадион: „Витоша“, Бистрица


Стартови състави на двата отбора:

ЦСКА 1948 (4-2-3-1): 1. Петър Маринов – 19. Стив Фуртадо, 14. Теодор Иванов, 3. Росен Божинов, 15. Симеон Василев – 21. Емил Ценов, 22. Реян Даскалов – 9. Бирсент Карагарен, 7. Талис, 10. Радослав Кирилов (к) – 8. Педриньо 

Резерви: 12. Леви Нтумба (вр), 2. Джонатан Перейра, 25. Евгений Сердюк, 39. Парвиз Умарбаев, 58. Марто Бойчев, 87. Симон Димитров, 91. Райън Бидунга, 92. Пиер Нгуинда, 99. Марио Топузов

Старши треньор: Валентин Илиев

АРДА (4-2-3-1): 1. Анатолий Господинов – 20. Деян Лозев, 4. Милен Стоев ж.к., 6. Пламен Крачунов, 12. Принц Ебенезер – 80. Лъчезар Котев (к), 18. Джелал Хюсеинов – 99. Станислав Иванов, 10. Борислав Цонев ч.к., 26. Ел Мами Тетах – 9. Чинонсо Офор ж.к.

Резерви: 13. Петър Петров (вр), 11. Борис Тютюков, 17. Иван Коконов, 19. Тонислав Йорданов, 27. Керимджан Игнатов, 30. Николай Жеков, 32. Христо Митев, 33. Иван Тилев, 77. Илия Юруков

Старши треньор: Николай Киров