Наставникът на Арда - Николай Киров, сподели радостта си от успеха над Славия в закриващия двубой от 6-и кръг на efbet Лига

"Доволен съм от победата. Това е мач, който започнахме добре, но не успяхме да отбележим гол. Допуснахме много лек такъв. Това наложи смяна на тактическата схема. Славия притежава добри състезатели, които се затвориха, но се радвам, че съумяхме да намерим пролуки, за да обърнем двубоя", заяви Киров. 

"Днес ни липсваше завършващият удар. Не може да не отбележим намесите на Георги Петков. Създавахме комбинации, които ако бяхме завършили по-точно, щяхме да поведем. Въпросът е да търсим именно подобни комбинации." 

"В предните мачове показваме характер и воля. Хубавото днес беше, че обърнахме нещата с дублиране по фланговете. Всички двубои са трудни, щастлив съм, че съумяхме да извоюваме победата срещу един нелош противник", добави Киров.

"Указанията на полувремето бяха да държим трайно топката и да пробием противника по фланга. Изчакахме моментите си и победихме заслужено."

"Все още работим във взаимовръзките в състава. Има нови хора, които тепърва ще навлизат. Концентрирани сме върху това да подобряваме играта в двете фази. Днес имам забележки в защитата. Започнахме добре, но е важно да завършим добре шампионата, а не да се водим от емоциите."

"Славия е по-ръстов отбор от нашия. Те съумяха не само при попадението да ни надскочат. Ще обърнем внимание на това нещо", заяви Киров. 

"Този шампионат е доста изравнен като сили. Черно море също е сериозен съперник, има капацитет и е сериозен фактор в първенството. Още от утре започваме разузнаването, за да видим как да се противопоставим. Излизаме за победа.

Спас Делев имаше физически проблеми в края на срещата със Славия, но треньорът успокои феновете на кърджалийци. 

"Не мисля, че е сериозно. Той имаше проблеми, пропусна 2 седмици от подготовката. Нормално е в края на двубоя да има мускулни спазми", завърши специалистът.