Наставникът на Арда Николай Киров говори пред DIEMA SPORT след края на двубоя срещу Пирин, завършил 0:0.

„Да не спечелим и предния мач, и този, основната причина е, че не отбелязваме гол. А не може да спечелиш, ако не отбелязваш. Като брой атаки и статистика сме добре, но липсва завършващ удар, или взимаме грешното решение кога да стреляме. Или пък завършващия удар не е точен или е в обсега на вратаря.

Бяхме сприхави пред наказателното поле, чудехме се какво да направим и се набивахме на техните защитници. Това е основната причина днес да не отбележим гол. Имаше само една ситуация пред нашата врата.

По принцип, гледайки и головата разлика, ние не сме отбор, който отбелязва много голове, имаше и период без отбелязан гол през сезона. Дали е чисто психически проблем или е въпрос на тренировки ще установяваме. Напуснаха ни двама креативни играчи в трансферния период – Боруков и Тунгара. Но трябва и да се нагодим към обстоятелствата. Има и офанзивен състезател, който тренира с отбора, но трябва да му се оправят документите.

Тунгара официално ще излезе, когато е готов трансфера, не мога да потвърдя официално, но е в Южна Корея и чакаме преминаването на медицинските тестове.

Чино е тук, централен нападател, но е извън ЕС и ще е нужно време, за да се включи в игра. Като причината са документите, които трябва да се уредят.

Играта в последните 30-40 метра на терена трябва да се промени. Но следващият противник ще излезе като финален двубой за тях, ще има натиск от тяхна страна, сега трябва по най-бързия начин да си извадим изводите, да възстановим играчите и да гледаме напред.“