Треньорът на Арда - Николай Киров, сподели, че тимът му е бил на двете крайности при победата с 3:2 срещу Ботев Пловдив. Наставникът каза, че се работи здраво в дефанзивен план, защото в момента именно в този елемент от играта Арда изпитва най-големи трудности.

"Нещата при нас бяха на двете крайности. Допуснахме голове в 1-ата и 45-ата минута, което наложи смяна на тактическата схема на полувремето и малко повече усилия. С воля и характер, мисля, заслужено победихме", заяви Киров. 

"Работим в дефанзивен план. Привлякохме централен защитник. Имаме много работа. Аз всеки път казвам, че имаме много работа да свършим в статичността на защитата, подсигуряването. Състезателят, който привлякохме, е с доста висок ръст и мисля, че ще помогне."

"След първия гол тръгнахме да бързаме, да търсим директна игра, дълбочина, а отборът на Ботев се беше прибрал и не седяхме добре на терена. Когато започнахме да търсим пространство между линиите, ни се получиха необходимите атаки. Когато градиш атаки по начина, по който си тренирал, нормално е да вкараш голове. Не мислим за точките, а се опитваме да изгладим проблемите в защита. Това е разликата от миналата година. През тази отбелязваме много повече попадения", сподели щастливият наставник на Арда.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.