Треньорът на Арда Николай Киров говори в предаването на  "Домът на футбола" по DIEMA SPORT. Тимът от Кърджали е приятната изненада в efbet Лига - в досегашните 10 мача отборът има само една загуба. По-рано днес Арда победи и Спартак Варна с 2:1 в турнира за Купата на България.
"Получи се труден двубой за нас във Варна. За наша радост успяхме да се справим. Имахме и тежки моменти, най-вече в последната минута, когато домакините можеха да изравнят и да пратят мача в продължения. 
 
Импулсът в нашата игра е от началото на сезона, въпреки че ситуацията с коронавируса се отрази на играта ни. Променихме някои неща, сега залагаме повече на контраатаката, но след паузата за националните отбори се надявам да се върнем към стила с повече притежание на топката.  Докато бяха под карантина футболистите загубиха ритъма си на игра, дълго време тренирахме с 3-4 полеви играчи. Затова след завръщането им е много важно да дозираме правилно натоварванията. Досега никой не е изпадал в такава ситуация и наистина е трудно", обясни Киров.
 
Треньорът коментира и бързият преход от атака в защита, с който Арда впечатлява от началото на сезона. 
 
"Стабилността във фаза защита е много важна и работим усилено върху този елемент. От голямо значение е ролята на тримата играчи в предни позиции, които пресират  противника. Запазихме скоростта в играта и това ме радва", призна бившият вратар.
 
Той коментира и факта, че 80 % от головете на Арда са реализирани от триото Иван Коконов, Спас Делев и Светослав Ковачев. 
 
"Пандемията не се отрази на тяхната скорост и това е в основата. Хубавите комбинации между тях стават все повече. Решаваща е и ролята на вътрешните халфове. Ще има и мачове, в които ние трябва да водим играта да търсим пролуки в играта на съперника. Подготвени сме и за такива мачове", категоричен бе треньорът, който не скри, че иска да бъде запазена основата на отбора, но паралелно с това вече се мисли и върху селекцията.