Новата перла на Арда Кърджали и юноша на Ливърпул Конър Рандал говори специално пред GONG.BG за времето си в Ливърпул и тренировките под ръководството на Юрген Клоп. Той говори за емоциите, които е изпитал по време на дебюта си за "мърсисайдци" в мач от от Висшата лига на митичния "Анфийлд", както и начинът, по който преминават заниманията на Клоп. 

Здравей, Конър. Да поговорим за времето ти в бившия ти клуб Ливърпул. Ти направи своя дебют за клуба във Висшата лига под ръководството на Юрген Клоп. Какво е чувството да направиш своя дебют в най-доброто първенство в света, за твоя роден клуб?

Това беше голям момент за мен, разбира се. Като малко момче винаги мечтаеш да играеш за родния си клуб, така че това беше и като сбъдната мечта за мен. Беше вълнуващ спомен, никога няма да го забравя.

Как би описал Юрген Клоп като мениджър? Колко голямо влияние върху развитието на кариерата ти имаше той?

Влиянието му беше огромно, както на терена, така и извън него. Беше важен момент, когато бях промотиран в първия отбор и имах възможност да тренирам с големи играчи. Винаги ще бъда благодарен за този опит, взех изключително много от този период в кариерата ми.

Опиши ни каква е обичайната тренировка на Клоп? На кои елементи той обръща най-голямо внимание, отвъд известната преса?

Винаги мисля, че е различно, в зависимост от противник и деня, в който тренираш, Работи се върху различни неща. По начина, по който те играят се личи, че се набляга на много различни неща в играта.

Като юноша на Ливърпул със сигурност трябва да си доволен от страхотната форма на „мърсисайдци“. Смяташ ли, че отборът най-после може да върне титлата от Висшата лига на „Анфийлд“?

Да, разбира се, защо не. Играят отлично и мисля, че ще става все по-добре с напредване на сезона. Времената са вълнуващи и с нетърпение чакам да видя как се развият нещата.

Знаеш ли вече някои думи на български?

Да, няколко неща вече научих. Мога да казвам неща като „добро утро“, „здравейте“, засега са малко нещата, но се надявам с напредването на седмиците това да се промени и да науча повече.

Вземаш ли вече уроци по български или засега само попиваш от съотборниците си?

Засега не ходя, само каквото дочуя от момчетата. Нататък ще се опитам да започна уроци, за да понауча езика малко по-добре.

Благодаря много за отделеното време и успех за напред, Конър!

Автори: Емануил Тодоров и Дориан Делчев