Ръководството на Арда е останало изключително доволно от проявения характер и обрата, който отборът направи срещу Славия в четвъртък и с който се изкачи на седмо място кръг преди края. Според “Мач Телеграф” футболистите са получили премия от по 4000 лева на човек за успеха. Вероятно те ще бъдат още по-добре възнаградени при успех като гост и срещу Ботев, който ще им гарантира място в баража за участие в Лигата на конференциите. 

В същото време босовете на клуба от Кърджали са обявили на треньора Александър Тунчев, че той ще остане начело на отбора и през следващия сезон, независимо от финалната развръзка на настоящата кампания. Те са доволни от работата на младия специалист и приемат концепцията му за развитие на състава. 

Бившият национал има договор за още един сезон, но след разговор преди няколко седмици бе получил ултиматум да класира тима на седмото място. Това раздвижи интереса към Тунчев, който бе спряган и за треньорския пост в ЦСКА 1948. Още преди гостуването на Локомотив София обаче бившият защитник обяви, че не е водил разговори с никого и е фокусиран изцяло върху работата си в Арда. Той бе наказан и не води отбора от пейката срещу Славия, но срещу Ботев ще е край тъчлинията. 

Тунчев има своята добра история срещу Ботев и като играч, и като треньор на Локомотив Пловдив. Именно той извде “черно-белите” до най-голямата им победа в градското дерби - 6:0 през есента на 2020 година.