Ръководството на Крумовград отговори на днешната декларация на Арда. Клубът заяви, че недоумява "каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо до Крумовград". 

Ето какво написаха от новака в efbet Лига: 

"До “персоната с изяснен статут” вече,

която се ласкае и приема за толкова значима, че когато и позвънят един-единствен път, умножава по 10 този акт на нормална комуникация.

Относно многото ни проблеми, които са “публична тайна”. Да, има такива, които са решими и ние ги решаваме, според силите и възможностите ни, на малък, прохождащ в професионалния футбол клуб.

Но…, има нерешими проблеми, като например измрялата риба и замърсената вода в язовир “ Ст. кладенец” и Стара Загора. Тези проблеми се разглеждат от други органи, но не за да ги решат, защото те са невъзвратимо нерешими, а за да въздадат справедливост.

А по повод язвителността ви, че чукаме на чужди врати, ви прощаваме късопаметността, “все пак сте от три години в Арда”. Макар, че и това не е вярно.

Само да припомним, че и “Арда” игра една година в Пловдив, на стадиона на “Локомотив”.

А колкото до седемцифрената сума, документирана надлежно и преведена по банков път в “Арда”, ако не бяхме я инвестирали в “Арда”, някой щеше още да храни отбора, по-точно само титулярите, с кренвирши и лютеница в Областната група.

И недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо до Крумовград. И то в Кърджали, който винаги сме считали и считаме за близък нам.

Вярвахме и вярваме, че това щеше да е от полза за всички. Но вие, “железните мъже” ни научихте да приемаме думата НЕ и ние, вече я приехме.

Останалото го оставяме на времето и суетата.

Ръководството на ФК Крумовград"