Черно море приема днес от 18:00 часа Арда в полуфинал за така важното седмо място, което ще даде право за решителен бараж за класиране за квалификациите на Лига Европа. Но часове преди двубоя „моряците“ дадоха 16 положителни проби за коронавирус. Вчера от ръководството на варненци обявиха, че този брой играчи и хора от щаба са заразени с COVID-19 след мача с Царско село. Както е известно защитникът на столичани Мартин Кавдански даде положителна проба за коронавирус след двубоя и това наложи тимът на Черно море да се подложи на масово тестване.


Двубоят между Черно море и Арда може да наблюдавате на живо по DIEMA SPORT и онлайн платформата PLAY DIEMA XTRA. Както винаги Gong.bg ще следи всичко най-интересно от мача във Варна


Според запознати девет играчи от „моряците“ са дали отрицателни проби. Сред тях са Митрович, Хантакиас, Станчев, Жордао, Денислав Ангелов, Петър Вуцов, Цветомир Панов, Матиас Курьор и Исмаил Иса. Това прави задачата на варненци още по-трудна и те ще запълнят групата с юноши от тима до 19 години. Треньорът Илиан илиев също е дал положителна проба и днес Черно море ще бъде воден от Мартин Христов.

Това слага край на сезона на „моряците“ и поставя под въпросителна старта на новия сезон, който трбява да зпочне на 24 юли, след като отборът трябва да бъде поставен под 14-дневна карантина.

От своя страна Арда няма тези сериозни проблеми. Треньорът на тима Николай Киров няма да може да разчита единствено на наказания Матеус Леони. Новакът в елита може да се похвали, че през сезона Черно море няма победа над тях и при тези обстоятелства може да се надява, че ще играе във финалния мач за така жадуваното седмо място.