Арда приема Славия в интригуващ двубой от 35-ия кръг на efbet Лига. Мачът в Кърджали е от 20:00 часа и ще бъде ръководен от Георги Кабаков. Срещата ще бъде излъчена пряко в ефира на DIEMA SPORT, а Gong.bg ще проследи всичко най-интересно на живо. 

Срещата е много важна и за двата отбора, които се борят за седмото място и участие в бараж за Лигата на конференциите. Преди днешния сблъсък помежду им "белите" имат преднина от 3 точки, но ако домакините стигнат до успех, ще изместят своя съперник от седмата позиция, тъй като ще имат по-добри показатели в директните двубои.

В трите си изиграни мача дотук тимовете си размениха по една минимална победа в редовния сезон, а срещата на "Александър Шаламанов" от плейофите завърши при нулево равенство. Двата отбора все още нямат загуба в плейофната фаза, но Арда навакса изоставането си от Славия с три победи и едно равенство, докато столичани имат само един успех в този период.

Кърджалийци влизат в срещата в по-добро настроение, тъй като се наложиха последователно над Ботев (Пловдив) и Локомотив (София), а "белите" са в серия от 3 поредни ремита в шампионата.

Александър Тунчев няма да може да разчита на голмайстора си Абубакар Тунгара, който изтърпява наказание заради натрупани картони.

Наставникът на Славия Ангел Славков има по-сериозни кадрови проблеми. Извън групата на гостите останаха наказаните Емил Стоев и Емил Виячки, както и контузените Светослав Вуцов и Кристиан Добрев. В състава обаче се завръщат Кристиян Стоянов и Владимир Николов.

Вероятни състави:

Арда: Господинов, Али, Петков, Сако, Желев, Юруков, Цонев, Ковачев, Тилев, Иванов, Боруков;

Славия: Кръстев, Керчев, Гасама, Йеленкович, Попадийн, Стоянов, Дост, Тасев, Иванов, Соарес, Ахмедов;