Отборът на Славия приема новака Арда Кърджали във втори мач от днешната програма на efbet Лига. Двубоят е на стадион „Славия” в столичния квартал „Овча купел” и е с начален час 20,30. часа

Срещата може да наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. В GONG.BG ще проследим срещата минута по минута.

В миналия кръг „белите” направиха 0:0 с шампиона Лудогорец в скандален от съдийско естество мач. Реферът Стефан Апостолов направи фрапантни грешки, а съдийската комисия взе решение да го отстрани от нарядите за неопределен период от време.

Президентът на столичани Венцеслав Стефанов пък бе глобен солено от Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз заради обидните реплики към Апосотолов след края на мача. Босът н „белите” бе доста цветущ в репликите си, а това му донесе санкция от 5000 лева.

Славия ще бъде без вратаря си Антониос Стергиакис, който бе изгонен с директен червен картон без да има каквато и да е било грешка от гръцкия страж. Контузени продължават да бъдат Янис Карабельов и Дарко Тасевски.

През седмицата пък цели четирима играчи на столичани получиха повиквателни за младежкия национален тим, а Галин Иванов бе викнат в състава на „трикольорите” за квалификацията срещу Англия.

В Арда пък могат да бъдат доволни от добрите новини, които долетяха от Министерски съвет. Тимът от Кърджали получи финансова помощ в размер на 2,5 млн. лева за модернизирането на стадион „Арда Арена”.

В миналия кръг новакът в елита взе точка от коравия тим на Черно море, въпреки че в голяма част от мача игра с човек по-малко. Наказан в лагера на Арда е Румен Овсепян.