Отборите на Спартак Варна и Арда Кърджали ще открият 5-ия кръг на българското футболно първенство за сезон 2024/45. Срещата е от 19:00 часа в морската столица и ще се излъчва по DIEMA SPORT. Mача ще можете да следите в развитие и в Gong.bg.

Две години след последната им среща Спартак Варна отново приема на свой терен Арда в кръг от efbet Лига. Варненци започнаха новия сезон с три гостувания от четири мача и само една възможност за домакинска победа. Тимът грабна този шанс и победи с 3:0 ЦСКА на стадион „Спартак“. Успех, който увеличи точковия им актив до 7 точки. След първите четири кръга Спартак има две победи, равен и загуба.

Треньорът на варненския Спартак Александър Томаш има две дилеми за състава, с който да започне петъчното домакинство с Арда. Първата е кой измежду Радослав Димитров и Александър Цветков да е третия в защита до Ангел Грънчов и Франьо Пърце, а втората е дали последното ново попълнение Франк Риволие да излезе титуляр. Французинът записа дебют за „соколите“ при гостуването на Славия, когато влезе като резерва, и ако получи доверието на Томаш от първата минута, това означава, че единият измежду Антонио Вутов и Кристиан Илич няма да попадне в 11-те.

До този момент „соколите“ са загубили единствените си две срещи от кърджалийци, които бяха през сезон 2022/23. Тогава във Варна Спартак отстъпи с 1:3, а в Кърджали с 0:2, след
като при 0:0 в 45-ата минута Александър Цветков бе изгонен и остави своите с 10 души.

От друга страна тимът на Арда Кърджали ще се опитва да развали лошите впечатления като гост. Тимът е най-слабият сред гостуващите отбори с две поражения и голова разлика 1:6. Арда няма записано равенство в 6 поредния двубоя от шампионата.

подкрепя българския спорт