Новото попълнение на Арда - Спас Делев, даде интервю за GONG.BG, в което изрази мнението си за мача с ЦСКА. Той сподели, че съдията е повлиял на изхода на двубоя.  Нападателят заяви още, че ще направи всичко, което е по силите му, за да може отново да попадне в националния отбор на България.

- Спасе, здравей! Как се чувстваш в Арда? Свикнали ли вече с новите си съотборници?

- Чувствам се супер. Всички в отбора ме приеха много добре и ме накараха да се чувствам част от колектива. Даже съм изненадан от доброто посрещане и от условията, които предлага като клуб Арда. С Караджов и Бенгюзов се познаваме, тъй като сме играли заедно.

- Арда изигра добър мач срещу ЦСКА. Какво не достигне според теб да спечели точка срещу "червените"?

- Грешките, които направихме, ни изиграха лоша сега. Допуснахме детински грешки и затова не успяхме да спечелим нещо от този двубой. Ако успеем да изчистим тези неточности, ще бъдем още по-силни. Надявам се с времето това да се случи. Съдията също оказа влияние. Той не беше на нужното ниво. Имаше грешни отсъждания в ущърб и на двата отбора. Не знам дали е от неумение, или от нещо друго.

- Какво е чувството да се завърнеш на "Армията" дори и като футболист на друг отбор?

- Аз съм професионалист и съм свикнал да се абстрахирам от подобни неща. Все пак отдавна съм играл за ЦСКА. Може би от този период минаха вече десет години. Чувството е малко по-специално, но няма сантименти. Все пак срещу ЦСКА на "Армията" съм излизал и с отбора на Берое и Локо Пд. Излизаме и играем за победа, за да защитаваме честта на клуба и нашата.

- Какво искаш да постигнеш с тима на Арда?

- Желанието на всички в клуба е да израстваме с всеки изминал мач. Да показваме добри игри, които да се харесват на привържениците. Но нека не забравяме, че сме нов отбор и ще ни трябва малко време. 

- Имаш ли амбиции да се завърнеш в националния отбор?

- Ще давам всичко от себе си за клубния си отбор. Ако Красимир Балъков прецени, че ще бъда полезен, съм на разположение. За всеки футболист е чест да играе за България. Надявам се да се представим на ниво в предстоящия мач с Англия. Те са много силен отбор, но се надявам, че ще се справим. 

- Може ли след време отново да те видим в сериозен чуждестранен отбор?

- Няма човек, който да знае каква е съдбата му. Може някой ден и това да се случи. На този етап за мен е важно да съм във форма и да помагам на Арда.