След мача, треньорът на отбора Александър Тунчев сподели своите впечатления и критики относно представянето на своя тим. „Първото полувреме не можех да позная собствения си отбор. Играехме много бавно и статично, а Берое, с агресивния си натиск, ни принуди да губим топката. Принудителната смяна на Илкер Будинов беше необходима, и трябваше да включим Милен Стоев в играта“, заяви Тунчев.

Той обясни, че е искал с помощта на Тонислав да задържат топката и да създадат повече възможности в предни позиции. „Имаше реакция, но тя не беше достатъчна. Новият треньор на Берое, Вианги, дава импулс на отбора и очаквахме, че ще играят по контраатака. Проблемът обаче е в нас и, въпреки всичко, щяхме да спечелим, ако бяхме отиграли по-добре някои ситуации“, добави той.

Тунчев подчерта важността на индивидуалната класа в мачове, когато отборът не успява да се наложи. „В такива моменти е много важно да се взимат поуки. Надявам се да не повтаряме същите грешки. Хубаво е да не губиш мачове, но този мач влизаше в графа задължителни и беше резонно да спечелим“, завърши треньорът.

подкрепя българския спорт