Арда и ЦСКА ще се срещнат в 19-я кръг от efbet Лига в неделя от 14:15 часа. Двата тима се изправят един срещу друг в мач, който ще се излъчва по DIEMA SPORT, PLAY DIEMA XTRA и в развитие минута по минута в GONG.BG. Срещата ще се играе в Пловдив на стадион „Локомотив”.

Само три дни по-рано двата отбора се срещнаха и за Купата на България, като състава от Арда определено има за какво да си отмъщава в двубоя за първенство, след като „червените” отстраниха своя съперник.

За кърджалии Илиас Хасани ще пропусне двубоя, заради червения си картон именно срещу "армейците" в турнира за Купата на България. Илиша Сам е с травма, а Радослав Василев е под въпрос.

В последните 3 кръга Арда записа суха мрежа. За първи път, откакто е член на елита, изигра 3 поредни шампионатни двубоя, без да допусне гол, след като несменяемият титуляр Иван Караджов не бе успял да запази вратата си суха в 8 последователни срещи.

За гостите от София Али Соу няма да играе заради червения си картон срещу Арда за Купата. За първи път от 21 октомври 2018 г. (3:0 над Етър у дома) червените ще изиграят шампионатен мач без Соу в състава си. Гамбиецът взе участие в 42 поредни кръга от първенството.

Тиаго е контузен и също няма да вземе участие в срещата. Бикел няма да играе в последните 2 мача на ЦСКА до края на годината.

Петър Занев е напът да запише своя 150-и мач в елита. Дебютът му бе на 28 август 2004 г. за Пирин при 0:0 на благоевградчани като гости на Локо Сф. Бранителят има и 130 срещи в руския елит с Амкар и Енисей.