Веселин Минев, който води Арда срещу Славия заради наказанието на старши треньора Александър Тунчев, коментира инфарктната победа с 3:2. Той говори и за евентуалния бараж за Лигата на конференциите. Минев беше категоричен, че Арда ще търси победата, без значение дали ще се изправи срещу ЦСКА 1948 или Левски.

„Мисля, че с изключение на първите 20 минути, владеехме инициативата. Мисля, че заслужено се поздравихме с победата, макар и инфарктно“, започна Минев.

„Не смятам, че Славия толкова ни притисна, колкото ние не играхме. След 20-ата минута заиграхме както искахме. Втора контраатака ни направиха, минаха през целия център и 2:1. Намерихме сили да обърнем мача. За пореден път отборът показа характер“, добави той.

„Аз мисля, че статичните положения ни попречиха да сме в шестицата. Това ни е ахилесовата пета. С течение на времето се надявам да изчистим този проблем. Вече няколко мача ние нямаме загуба. Играем добре. Настроението в тренировките е приповдигнато. Отиваме в Пловдив за победа. Надявам се да я постигнем“, каза помощникът на Тунчев.

„Ние бяхме на незавидна позиция. Отдаде ни се шанс заради резултатите. Ако успеем, ще се радваме. Ако не, продължаваме. Ще отидем да спечелим баража, без значение дали ще играем срещу ЦСКА 1948 или Левски. Нямаме предпочитания“, завърши той.