Защитникът Зоран Гаич се оказа едно от най-стойностните попълнения на Арда Кърджали. 29-годишният ляв бек, роден в Белград, е несменяем титуляр и взе участие във всички 12 мача на тима в efbet Лига от началото на сезона. Сърбинът има сериозен опит в Чехия, където прекара общо 4 сезона с екипите на Бохемианс Прага и Злин. С втория тим дори игра в евротурнирите. В интервю за местно издание той направи паралел между българското и чешкото първенство, а освен това сподели какво са амбициите му с Арда.

“Засега съм много щастлив. Страшно ми допада организацията в клуба и това, че ръководството си е поставило сериозни цели. Арда е нов клуб, който за две години измина пътя от трета до първа дивизия, но амбициите са големи. Ще видим дали ще успеем да ги реализираме. Конкуренцията в България не е малка. Има силни отбори и доста интересни футболисти. Ето, Лудогорец вкара пет гола на ЦСКА Москва, а Локомотив Пловдив елиминира Спартак (Търнава). ЦСКА-София и Левски също не са лоши отбори. Разбира се, темпото на игра е малко по-ниско, отколкото в Чехия. Но пък така футболистите имат повече време да вземат решение и да влязат в комбинация със свой съотборник”, разказва Гаич.

“В България има голям интерес към футбола. Всеки мач се излъчва по телевизията, канят се анализатори и гледаемостта е сериозна. На стадионите обаче идват по-малко хора в сравнение с Чехия. Самите съоръжения са по-лоши. Само Лудогорец има модерна база. Повечето от останалите стадиони са големи, но стари. Ние още играем в Пловдив, докато се инсталира осветление на стадиона ни в Кърджали. На първия ни домакински мач дойдоха 8000 души. През пролетта ще ни гостуват водещите отбори и тогава се очаква още повече публика, може би около 11 000. Ще има и привърженици от Турция, а знаете какви фанатици са турските фенове”, продължи сърбинът.

“Системата на първенството е като в Чехия, с плейофи. Засега сме в първата шестица и искаме да запазим мястото си там, за да играем в групата, която ще излъчи шампиона. Можем да стигнем до евротурнирите и през Купата на България. Ще видим дали ще се получи. През лятото заедно с мен в тима дойдоха много нови играчи. Засега всички са доволни от резултатите, макар че изпуснахме точки в мачове, в които бяхме по-добри. Нормално е, все още се сработваме. Играем в схема 4-2-3-1, а аз съм отляво на защитата”, обяснява Гаич.

“Лудогорец е като Славия (Прага). Отборът има 25 страхонтни футболисти и всеки от тях може да започне като титуляр. Няма значение кой играе, те са отбор №1. Нашата цел е да сме новият Лудогорец”, разкрива сръбският бранител.

В края на интервюто той споделя, че харесва живота в Кърджали и семейството му се чувства отлично в града.