Защитникът на Арда Конър Рандъл прекара на „Анфийлд“ шест години, след което в края на миналия сезон напусна Ливърпул по посока България. За „мърсисайдци“ бранителят има три мача и всичките под ръководството на Юрген Клоп.

Беше без отбор до септември, след което се присъедини към новака в елита Арда.

„Бях в Ливърпул близо 20 години. Имаше сълзи, когато се разделих с всички на тренировъчното игрище. Познавах ги от дълги години, съотборници, треньори, готвачи, охранители... Бях в последната година от договора си и знаех, че няма да ми бъде предложен нов, така че не бях шокиран от това“, споделя Рандъл пред footballplanet.com.

Конър Рандъл се присъединява към Ливърпул през 2001 година, след като е харесан от скаути на тима. През годините е трениран от редица легенди на „червените“, включително и от Стив Хайуей и смята, че клубът е идеално място за развитието на младите футболисти.

Защитникът редовно играе за тимовете до 18 и до 21 години на Ливърпул. Заедно с него в тимовете е и Камерън Бранаган, който също дебютира под ръководството на Юрген Клоп.

Конър Рандал

източник: getty images

„Мечтата на всяко дете е да играе за отбора на родния си град. Така че, имах късмета да бъда в Ливърпул. Ако някой от първия тим липсваше, аз бях един от играчите, които често викаха, за да го заместят“, заявява бранителят на Арда.

„Учех и тренирах с едни от най-добрите футболисти в света. Това беше идеалната среда за мен. Всеки път, когато бях с тях, можех да видя колко усилено работят и как се бяха посветили на играта“, добавя още той.

„Да видя това от първа ръка, беше безценно. Особено, когато футболисти като Коло Туре и Адам Лалана говореха с мен след тренировки и ми споделяха какво съм направил добре и какво мога да подобря“, казва Рандъл

ПРОБИВЪТ НА ЛИВЪРПУЛ

След наем в Шрьозбъри Таун, Рандъл попада за първи път в групата на Ливърпул за мач срещу Бордо от груповата фаза на Лига Европа. Това е седмица преди мениджърът на „мърсисайдци“ Брендън Роджърс да бъде уволнен.

Юрген Клоп замени северноирландецът през октомври 2015 година и взе Рандъл в гурпата за първият му мач срещу Тотнъм завършил 0:0. Германецът помогна на бранителя и за дебют малко по-късно срещу Борнемут на „Анфийлд“ месец по-късно.

„Това беше мач за Купата на лигата. Казаха ми, че ще играя срещу Борнемут предната вечер и бях много развълнуван“, споделя англичанинът.

„Всичко беше много хубаво, след като знаех, че мечтата ми ще се сбъдне на следващия ден. Спомням си как се паникьосах и се опитах да взема, колкото се може повече билети за семейството и приятелите ми“, казва Рандъл.

„Стоейки в тунела се почувствах сюреалистично, особено, когато чух „You’ll Never Walk Alone”. Това е моментът, който винаги ще помня“, добавя той.

Ливърпул печели с 1:0, а Конър Рандъл стартира и в следващия мач срещу Саутхямптън спечелен с 6:1.

Защитникът дебютира във Висшата лига, което е и единственият му мач в първенството за Ливърпул, срещу Борнемут при победат с 2:1 през април 2016 година. Това бе достатъчно, за да получи нов договор с „мърсисайдци“.

Рандъл няма нищо друго освен добри думи от Клоп, въпреки че германецът реши да се раздели с бранителя.

„Всеки може да види какъв страхотен мениджър е Клоп. Той е такъв, какъвто го виждате по телевизията – ще ви прегърне и ще ви каже какво трябва да направите“, заявява Рандъл.

„Работата с него е перфектна. Всеки футболист иска да работи на прага на възможностите си за Клоп. Това ясно се вижда сега. Беше привилегия да работя с Клоп“, казва Рандъл.

Конър Рандал

източник: getty images

За негово съжаление на десния фланг на защитата на Ливърпул се появява Трент Александър-Арнолд и дните на Рандъл в клуба изглеждат преброени. Следва наем в шотландския Хартс.

„Прекарах чудесно време там. Играх на „Селтик Парк“ и „Айброкс“ и това бяха страхотни преживявания“, споделя англичанинът.

„Победихме Селтик у дома и сложихме край на тяхната серия без загуба. Това беше най-добрият ми момент в Хартс и атмосферата тогава беше превъзходна“, казва Рандъл.

Клубът от Единбург не реши да му предложи договор и той започва сезон 2018/19 под наем в Рочдейл. Но няма късмет и само след 10 минути игра при дебюта му за тима си чупи скулата и не се появява повече в игра за отбора.

„Претърпях операция и това беше психологически и физически удар. Направих рехабилитация и имах нужда от игрово време, но беше в края на сезона и не беше точният момент“, споделя защитникът на Арда.

Конър Рандал

източник: getty images

ПРИКЛЮЧЕНИЯ В ЧУЖБИНА

След като стана свободен агент много клубове се свързаха с Конър Рандъл, преди да избере да се премести на Балканите.

„Това беше ново начало и ход, който ме накара отново да се вълнувам. Цял живот бях в Ливърпул и си мислех, че трябва да го направя“, казва англичанинът.

„Не само храната и времето са по-различни, но и езикът не е най-лесният за изучаване. Но всичко това е част от предизвикателството“, споделя Рандъл.

В момента Арда е на седмата позиция в първенството.

„Шампионатът е добър и има отбори като Лудогорец, които редовно играят в Шампионската лига. Комуникацията на терена може да е трудна, но има в тима няколко холандски и френски момчета, които говорят английски“, казва бранителят.

Конър рандъл подписа с Арда за 1+1 години, но не гледа твърде напред, когато става въпрос за кариерата му.

„Концентриран съм да играя добре и виждам какво се получава. Мисля, че повече млади британски играчи трябва да играят в чужбина и да разширяват хоризонтите си, а не да играят за отборите до 23 години“, коментира Рандъл.

„Някой не искат да направят това и да излязат от зоната си на комфорт, което е разбираемо. Но аз се радвам, че го направих“, споделя още той.

След като спечели Шампионската лига през май миналата година, изглежда, че Ливърпул скоро ще приключи и с 30-годишното си чакане за титлата от Висшата лига. Рандъл е далеч от това да завижда на бившите си съотборници и е възхитен от от играта на тима.

„Не искам да предизвиквам съдбата, но Ливърпул се справя добре и ще бъде невероятно да спечели титлата. Нямам съжаление, че не съм в тима, защото от времето ми в тима, останаха много мили спомени. Горд съм да кажа, че играх в Ливърпул и никой не може да ми го отнеме. Връщам се назад и мисля за себе си като за късметлия“, гордее се Рандъл.

„В един перфектен свят щях да участвам при спечелването на Шампионската лига и да помогна за завоюването на титлата във Висшата лига, но не мога сега да гледам по този начин“, добавя още той.

„Все още поддържам връзка с някои от бившите ми съотборници в Ливърпул. Често се чувам и с Трент. И като всеки приятел искам да ги виждам да играят все по-добре“, завършва Рандъл.