Отборите на Арда и ЦСКА излизат един срещу друг във втория двубой от неделната програма на 10-ия кръг на efbet Лига. Срещата е с начален час от 17:45 часа и ще можете да го наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще можете да проследите двубоя минута по минута.

Президентът на Арда Петър Пешев заяви през седмицата, че се надява на победа срещу ЦСКА, въпреки че тимът има само 1 победа в последните си 4 мача. Все пак у дома кърджалийци са без загуба от началото на сезона. 

Един от основните футболисти в тима на Николай Киров – Ребин Сулака получи повиквателна за националния отбор на Ирак. Интересна статистика е, че няма футболист от отбора на Арда, който да е играл и в 9-е мача досега през сезона. 

За ЦСКА седмицата беше бурна заради участието на тима в груповата фаза на Лига Европа. За съжаление обаче „червените“ загубиха в София от румънския шампион Клуж с 0:2 в първия си мач от турнира. Старши треньорът на тима Стамен Белчев обаче заяви, че мачът е бил равностоен и отборът на ЦСКА просто е изпуснал своите шансове. Юнус Санкаре пък реагира бурно след смяната си в мача с Клуж, но Белчев го защити, отдавайки го на емоцията от разочароващия резултат.

Валентин Антов и Густаво Бусато са без пропусната минута в шампионата досега. ЦСКА обаче е без победа в първенството от 30-и август насам или казано по друг начин „червените“ не успяха да спечелят нито един от последните си 5 мача в efbet Лига. Пламен Гълъбов остава контузен, докато обаче Иван Турицов е възстановен и ще бъде наличен за този двубой.