Светослав Ковачев дойде в Арда под наем от Лудогорец. Той е роден през 1998-а година и играе на поста десен полузащитник. Преди да облече фланелката на Арда е бил под наем в Дунав и Етър. Юноша е на ПФК Лудогорец. След близо един месец подготовка с Арда, той даде кратко интервю за клубната телевизия на новака в efbet Лига.

Разговаряме със Светослав Ковачев, който е ново попълнение на Арда. Светльо здравей, вече близо един месец си с отбора на АРДА, успя ли да свикнеш с обстановката и как се чувстваш?

- Здравейте на всички и от мен. Вече един месец сме на подготовка, всичко върви нормално, по план график. Приспособявам се, още малко ми трябва за да се отпусна, но и това ще стане.

Тежки ли са тренировките?

- Да тежки са, като през повечето дни тренираме по два пъти на ден. Това обаче е нормално, все пак сме на подготвителен лагер.

Какви са ти първите впечатления от отбора на Арда, тъй като ти идваш под наем от Лудогорец, макар, че за последно игра в Етър?

- Условията са прекрасни, всичко е на топ ниво, организацията също. Всичко е ок, много е добре.

Има ли футболисти, с които се познаваш преди да дойдеш в Арда и кой ти е най-близък?

- С Румен Руменов бяхме заедно в Етър и може да се каже, че с него, също така с Коконов сме играли заедно в Дунав. С другите момчета също се познаваме.

Изиграхте няколко контроли, какво ти е мнението за играта на отбора?

- Виждам, че треньорът иска много да диктуваме играта, да държим топката, да пресираме противника, което на мен ми харесва.

Светослав Ковачев

източник: Арда

Коя позиция ти е най-удобна за игра на теб?

- Най-удобно ми е да играя дясно крило, мога и от ляво, но от дясно ми е по-добре.

Стамен Белчев каза ли ти какво ще изисква от теб?

- Да, проведохме разговор, но това си е между нас.

Предстоят още няколко кръга до края на редовния шампионат, за къде според теб ще успее да се пребори Arda, първата шестица или втората осмица?

- Ще играем мач за мач, но се надявам накрая да сме в първата шестица, това са целите на отбора.

Ти си както казахме близо месец в АРДА, но не си успял да се видиш с феновете, защото сте на лагер. Какво би им казал на тях?

- Надявам се да идват и да подкрепят отбора и ние да ги радваме с победи.

Арда за първи път играе в Първа лига и това трябва да ви задължава повече.

- Да знам, че е така. Отборът тръгна от "В" група влезна в "А" и това е много хубаво нещо.